SEGRE

EUA RESSACA ELECTORAL

Indra, en l'ull de l'huracà de les denúncies de frau de Trump

L'advocat del president assegura que “els vots dels EUA són a Barcelona”

Partidaris de Trump participen en una protesta a Washington contra els resultats electorals.

Partidaris de Trump participen en una protesta a Washington contra els resultats electorals.NIYI FOTE / THENEWS2

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’advocat del president nord-americà Donald Trump i exalcalde de Nova York, Rudolph Giuliani, fa dies que assegura que el Partit Demòcrata dels Estats Units ha comès frau electoral. Aquesta setmana ha anat una mica més enllà al relacionar una de les empreses que haurien comès aquest frau amb la ciutat de Barcelona.

En una entrevista a la cadena Fox, va afirmar que Dominion, empresa que ha gestionat les votacions en alguns estats, està controlada des d’Espanya. Segons Giuliani, Dominion és una filial d’una empresa fundada per veneçolans, Smartmatic, i controlada a través d’una “companyia intermediària”, l’espanyola Indra. “Les màquines de Dominion es poden hackejar, no hi ha debat sobre això. Dominion és una empresa canadenca, però tot el seu software és de Smartmatic. Així que els vots realment van a Barcelona, Espanya.”

Tanmateix, fonts d’Indra van indicar aquest divendres que la multinacional “mai no ha tingut cap relació contractual o comercial” amb aquestes dos empreses, que a més són els seus competidors, ni ha desenvolupat “cap projecte de gestió de processos electorals” amb cap d’aquestes.

Així mateix, les mateixes fonts d’aquesta empresa de tecnologia i consultoria van subratllar a més que Indra “no ha intervingut de cap manera en les passades eleccions presidencials dels Estats Units”.

Precisament divendres, l’Agència de Seguretat d’Infraestructura i Ciberseguretat dels Estats Units (CISA) va assegurar que les eleccions presidencials del 3 de novembre passat van ser les més segures de la història del país.

El president continua sense reconèixer la derrota Donald Trump segueix sense reconèixer la derrota després de les eleccions presidencials del 3 de novembre però va deixar entreveure que hi haurà un nou govern als EUA. En la seua primera compareixença en vuit dies, va dir: “Aquesta administració no anirà a un confinament per la Covid, però la pròxima qui sap què farà.” Trump va aparèixer ahir per sorpresa en una marxa celebrada a Washington D.C. contra els resultats electorals entre els crits de suport dels assistents.

tracking