SEGRE

ÀFRICA ENFRONTAMENTS

El Sàhara està encès

El Polisario anuncia “baixes mortals” en els seus atacs i el Marroc les desmenteix || Podem demana la implicació de l'ONU

Concentració dissabte passat a la plaça Paeria de Lleida en solidaritat amb el poble sahrauí.

Concentració dissabte passat a la plaça Paeria de Lleida en solidaritat amb el poble sahrauí.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Front Polisario va afirmar ahir que va bombardejar per tercer dia consecutiu posicions de l’exèrcit marroquí al mur de separació en resposta a l’atac llançat divendres pel Marroc al pas fronterer de Guerguerat, que uneix Mauritània amb els territoris ocupats de l’antiga colònia espanyola del Sàhara Occidental. Segons un comunicat, unitats de l’Exèrcit Popular d’Alliberament Sahrauí (ELPS) “van atacar bases, punts de suport i proveïment de l’enemic”, i van causar “baixes mortals, ferits i desertors en l’exèrcit marroquí”.

Tanmateix, el Marroc va desmentir que els xocs amb el Front Polisario ocorreguts en els passats dies hagin deixat víctimes mortals, mentre va minimitzar els atacs qualificant-los de “fustigacions” i “provocacions”. Segons fonts oficials marroquines, no hi ha hagut víctimes al llarg del mur de seguretat –aixecat els anys vuitanta pel Marroc del nord al sud del Sàhara– durant els dos dies transcorreguts des de l’inici de les hostilitats. Aquestes van començar després del desallotjament dels manifestants del Polisario que tenien bloquejat durant tres setmanes el pas de Guerguerat, a l’extrem sud del Sàhara Occidental.

Podem va mostrar la seua solidaritat amb els sahrauís. “Instem a la retirada de les forces militars i a la implicació de les Nacions Unides”, va assenyalar la formació morada en un missatge a les xarxes socials. També el secretari general de Coalició Canària, José Miguel Barragán, va mostrar la seua preocupació per la inestabilitat en aquesta àrea i va reclamar la intervenció de l’ONU per garantir-hi l’alto el foc.

València protesta al consolat marroquí Un grup de persones que participaven en una concentració ahir al migdia a València de suport al poble sahrauí va intentar sense èxit accedir al pal de l’edifici consular del Marroc per retirar la bandera marroquina i col·locar-ne una del Sàhara.

tracking