SEGRE

ESNOTICIA

Més de 300 milions de dosis de la vacuna de Pfizer fins a l'abril

La protesta del sector hoteler del País Basc, ahir a Bilbao.

La protesta del sector hoteler del País Basc, ahir a Bilbao.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director general de BioNTech i un dels desenvolupadors de la vacuna de Pfizer, Ugur Sahin, va explicar ahir que l’objectiu és entregar més de 300 milions de dosis fins al proper mes d’abril. D’aquesta forma, va apuntar que es preveu que “tots els programes d’immunitat” es puguin tancar abans d’acabar el 2021. Sahin va assenyalar que les vacunes també podrien reduir a la meitat la transmissió de la Covid. “Potser no en un 90%, però sí en un 50%”, va defensar. Val a recordar que Pfizer va anunciar fa uns dies que la seua vacuna té una eficàcia del 90%.

D’altra banda, la vacuna del tètanus, la diftèria i la tos ferina podria explicar que la Covid-19 afectés menys els nens ja que haurien creat immunitat creuada, segons va informar ahir TV3.

La vacuna contra el tètanus, la diftèria i la tos ferina podria explicar la menor afectació en nens

En un altre ordre, Castella i Lleó, una de les regions on les xifres havien assolit nivells molt preocupants, va confirmar l’aplanament de la corba després de comprovar que s’ha frenat el ritme ascendent. A Madrid, el nombre de contagis va descendir respecte al dia anterior (663 davant els 1.925 de la vigília) i van disminuir les morts al notificar-ne 26. Andalusia va sumar 35 defuncions i van diagnosticar 3.593 nous casos, un notable descens respecte a dissabte. Navarra confirma una tendència sostinguda a la baixa en contagis al notificar un total de 143 nous positius, 3 morts i 16 ingressos.

Així mateix, els hotelers bascos van demanar a Bilbao més ajuts i indemnitzacions per al sector pel tancament ordenat per contenir la Covid.

tracking