SEGRE

ESNOTICIA

Moderna diu que la seua vacuna anti-Covid és efectiva en un 94,5%

Els costos d'emmagatzemament i distribució són més baixos al no necessitar temperatures extremes || La farmacèutica calcula un preu de 21 euros

L’Hospital Clínic de Saragossa posa en marxa la carpa auxiliar d’urgències - L’Hospital Clínic de Saragossa va obrir ahir la carpa auxiliar d’urgències que es va instal·lar a l’aparcament a l’agost amb l’objectiu de separar pacie ...

L’Hospital Clínic de Saragossa posa en marxa la carpa auxiliar d’urgències - L’Hospital Clínic de Saragossa va obrir ahir la carpa auxiliar d’urgències que es va instal·lar a l’aparcament a l’agost amb l’objectiu de separar pacie ...EFE/JAVIER CEBOLLADA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La biotecnològica Moderna va anunciar ahir que la seua possible vacuna contra la Covid-19 és efectiva en un 94,5% i es converteix així en la segona opció, juntament amb la de Pfizer, per iniciar una campanya de vacunació massiva contra el coronavirus el 2021 –en cas que les autoritats l’aprovin–, una cosa que va elevar ahir les esperances dels mercats que el final del pitjor de la pandèmia estigui una mica més a prop malgrat l’augment de casos als EUA i Europa.

Les dades clíniques preliminars estan basades en l’anàlisi de 95 dels 30.000 voluntaris de la fase 3 de la vacuna mRNA-1273 i de la resposta en cinc persones que van rebre dosis de la vacuna, enfront de 90 que només van rebre un placebo.

L’OMS recorda que amb la vacuna contra la Covid no n’hi ha prou per si sola per vèncer la pandèmia

Pfizer va anunciar la setmana passada que la seua vacuna és eficaç en un 90 per cent dels casos

Fa una setmana, Pfizer va anunciar que la seua vacuna contra la Covid-19 és eficaç en un 90% dels casos i espera avançar en els tràmits amb l’Agència d’Aliments i Medicaments dels EUA (FDA) en setmanes.

El següent pas serà proveir tota la documentació i dades d’eficàcia d’almenys dos mesos necessaris perquè FDA els concedeixi l’autorització d’emergència, que permet posar en mà dels metges teràpies i tractaments experimentals contra la Covid-19.

A més, la vacuna de Moderna no necessita temperatures per sota dels 70 graus sota zero, com és el cas de la de Pfizer, per la qual cosa el transport i emmagatzematge seria més barat i accessible a zones rurals o economies en desenvolupament. Moderna espera que es mantingui estable durant un mes a temperatures d’entre 2 i 8 graus centígrads. A més, es distribuirà en vials de 10 dosis i es pot mantenir a temperatura ambient fins a 12 hores després de descongelar. El preu s’acostaria, segons Moderna, als 25 dòlars, uns 21 euros.

Davant de l’eufòria provocada pels progressos per haver aconseguit una vacuna, el director general de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, va voler recordar que els contagis diaris continuen batent rècords, el coronavirus segueix sent molt perillós i encara hi ha “dubtes” sobre la durada de la immunització que puguin aportar a determinats col·lectius com, per exemple, les persones grans. Per una altra part, un nou estudi publicat a la revista Science confirma que el SARS-CoV-2 ha canviat d’una manera que li ha permès propagar-se ràpid per tot el món i adverteix que la mutació també pot fer que el virus sigui més susceptible a una vacuna.

tracking