SEGRE

TRIBUNALS PROCÉS

La primera alcaldessa a anar a judici per l'1-O es defensa

Denunciada al jutge per un veí

L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, a l’inici del judici.

L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, a l’inici del judici.XAVIER PI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, va afirmar ahir que en cap moment va fer res per facilitar que els locals municipals obrissin durant el referèndum de l’1 d’octubre del 2017.

Durant el judici en contra seu, Mindan també va negar que a primera hora del matí anés personalment a l’escola Els Grecs o a l’ajuntament. Per la seua part, el veí que l’acusa, i que diu que treballa d’escorta, va admetre que la denúncia es basa en imatges extretes de les xarxes socials.

Mindan s’enfronta a un any d’inhabilitació i a pagar 3.240 euros de multa. La defensa demana l’absolució i subratlla que no hi ha “res objectiu” que provi que ella facilités l’obertura dels col·legis. Mindan s’ha convertit en la primera alcaldessa jutjada per l’1-O. El jutjat d’instrucció va arxivar la causa, però l’Audiència de Girona va ordenar reobrir-la.

D’altra banda, la Fiscalia ha reclamat set anys de presó per a un manifestant acusat de presumptament lesionar dos agents de Mossos d’Esquadra en una manifestació a Barcelona durant el primer aniversari de l’1-O, l’any 2018, i la Generalitat, com a acusació particular, ha demanat una condemna de cinc anys de presó pels mateixos fets.

tracking