SEGRE

JUDICI ATEMPTATS DEL 17-A

Mossos pateixen seqüeles per l'explosió d'Alcanar

Alguns no són considerats víctimes del terrorisme || Veïns de la localitat no sospitaven que vivien al costat dels jihadistes

Imatge del fum de la segona explosió d’Alcanar el 2017.

Imatge del fum de la segona explosió d’Alcanar el 2017.CEDIDA POR DANIEL RUIZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Prop d’una vintena de mossos d’esquadra i dos bombers de la Generalitat que van patir la segona explosió al xalet d’Alcanar el 17 d’agost del 2017 van explicar ahir a l’Audiència Nacional com van succeir els fets i les seqüeles que han tingut des d’aleshores.

Tots van explicar que poc després que una excavadora es posés a treballar aquella tarda, es va produir una gran explosió que va afectar desenes de persones que treballaven a la zona.

Danys a l’oïda, estrès posttraumàtic i atacs d’ansietat són seqüeles de mossos i bombers

Es dóna la circumstància que aquesta segona explosió va tenir lloc quan Younes Abouyaaqoub cometia sobre la mateixa hora l’atropellament múltiple amb una furgoneta a la Rambla de Barcelona.

A l’inici de la segona setmana del judici pels atemptats jihadistes a Catalunya el 2017, els mossos que van declarar, de seguretat ciutadana, informació, investigació o policia científica, van explicar que el 17 d’agost a la tarda, poc després d’arribar, i quan l’excavadora portava dos o tres cops de pala, es va produir una gran explosió que els va deixar a tots atordits.

La majoria van explicar que tenen seqüeles a l’oïda, amb acúfens (xiulets a l’oïda) i pèrdua auditiva, a més d’haver patit estrès posttraumàtic i atacs d’ansietat. L’agent ferit més greu té reconeguda la invalidesa total permanent.

Malgrat haver estat reconeguts com a víctimes del terrorisme, alguns encara no han cobrat totes les indemnitzacions per les lesions que van patir.

A més a més, altres dels agents ferits no han estat ni reconeguts com a víctimes del terrorisme per part del ministeri de l’Interior.

Un dels bombers que van declarar va explicar que les seqüeles a l’oïda li han impedit formar part del grup subaquàtic del cos.

Veïns d’Alcanar interrogats pels Mossos d’Esquadra van declarar que no van sospitar que la casa d’aquest municipi estava ocupada pels terroristes que van atemptar l’endemà a Barcelona i Cambrils.

tracking