SEGRE

TERRORISME JUSTÍCIA

El terrorista de la Rambla va amenaçar d'immolar-se

Quan va ser localitzat i abatut per dos agents dels Mossos || Els policies relaten al judici les seues seqüeles psicològiques

Aboyaaqoub, captat poques hores abans que fos abatut.

Aboyaaqoub, captat poques hores abans que fos abatut.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos agents dels Mossos d’Esquadra van narrar ahir davant del tribunal de l’Audiència Nacional que jutja tres presumptes membres de la cèl·lula jihadista que va atemptar a Barcelona i Cambrils el 17 d’agost del 2017 com van abatre Younes Aboyaaqoub, autor de l’atropellament a la Rambla.

Tots dos van recordar que quan el van trobar, aquest va començar a córrer cap a ells “cridant Al·là és el més gran” i ensenyant un artefacte explosiu simulat, encara que llavors no ho sabien.

Dos agents atropellats pel terrorista en un control diuen que va “somriure” abans d’envestir-los

Com que el terrorista no atenia les indicacions d’aturar-se, els dos van obrir foc contra ell i van buidar gairebé per complet els carregadors de les seues armes reglamentàries, cosa que va fer que Abouyaaqoub caigués a terra a uns deu metres d’ells. Llavors van aprofitar per recarregar les armes, just abans que el terrorista s’aixequés i fos finalment abatut molt a prop d’ells. En aquell moment els agents van témer que deixés anar el que semblava un detonador, que explotés l’artefacte i morissin els tres, segons van explicar.

Així mateix, van lamentar que no han estat indemnitzats ni reconeguts com a víctimes del terrorisme, malgrat les seqüeles psicològiques importants que encara pateixen pels fets.

Els dos van tenir estrès posttraumàtic i van haver de rebre tractament psicològic i farmacològic. Un d’ells va ser condecorat pel ministeri d’Interior, encara que no per la Generalitat, i l’altre no va rebre cap distinció per la intervenció.

En la sessió d’ahir també van declarar cinc agents que van participar en el dispositiu policial que es va desplegar a la Diagonal de Barcelona després de l’atemptat. Entre ells hi havia els dos que van ser ferits per l’atropellament que Aboyaaqoub va protagonitzar per saltar-se el control, amb un cotxe que havia robat a la zona de la ciutat universitària, després de matar el conductor, Pau Pérez. Els dos van explicar que van veure el terrorista “somriure” abans d’atropellar-los i com, malgrat disparar al vehicle, no van aconseguir impedir que fugís.

tracking