SEGRE

Irene Montero: "A Espanya ja es pot multar els 'puteros' i això no ha servit"

La ministra d'Igualtat, Irene Montero, durant l'entrevista.

La ministra d'Igualtat, Irene Montero, durant l'entrevista.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra d’Igualtat, Irene Montero, garanteix que aquest Govern espanyol serà "el que més lluny arribarà" en la lluita contra l’explotació sexual, amb "mesures contundents", per posar fi a la impunitat de la "poderosa" indústria proxeneta, però descarta multar els "puteros" perquè "no serveix perquè hi hagi menys". "Al nostre país ja hi ha la possibilitat de multar els clients de la prostitució, això ho va introduir el Partit Popular en la Llei de Seguretat Ciutadana, i no està servint perquè hi hagi menys 'puteros'. (...) Les mesures més urgents i que millor ens poden permetre lluitar contra l’explotació sexual tenen a veure amb aturar l’origen: la impunitat de la indústria proxeneta".

En una entrevista amb Efe amb motiu del Día Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra la Dona dimecres vinent, 25 de novembre, la titular d’Igualtat explica que les prioritats de l’Executiu per avançar en la lluita contra l’explotació sexual passen per reforçar la capacitat de perseguir els proxenetes i per acabar amb l’"absoluta desprotecció" de les dones víctimes i en contextos de prostitució.

A través de la Llei de Garantia Integral de la Llibertat Sexual, l’Executiu pretén canviar el Codi Penal per castigar el proxenetisme no coactiu i la terceria locativa, això és, llogar locals on s’explota a dones.

"Crec que anirem més lluny que qualsevol govern en aquesta matèria. Acabar amb la impunitat de la indústria proxeneta, malgrat saber que són persones molt poderoses, que ningú no ha tocat i que han romàs en la impunitat sempre. I d’altra banda, garantir els drets de les dones subratlla.

Tot i així, Montero reconeix que "segurament sigui insuficient", però aquestes mesures són un "primer pas necessari i imprescindible" que ha d’anar acompanyat d’una "via forta d’oferiment d’alternatives socials, laborals i habitacionales" a les víctimes i de l’impuls d’una llei de tràfic. El seu ministeri i el de Treball estan "corrent" per poder posar en marxa un pla d’inserció laboral per a dones víctimes de tràfic i prostituïdes.

tracking