SEGRE

FRANÇA TRIBUNALS

Sarkozy, al banc dels acusats en el primer judici en contra seu

Nicolas Sarkozy.

Nicolas Sarkozy.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

França viurà avui un fet inèdit: un expresident de la República, Nicolas Sarkozy, al banc dels acusats processat per corrupció i tràfic d’influències, per la qual cosa s’enfronta a una pena de fins a deu anys de presó si és declarat culpable.

President entre els anys 2007 i 2012, Sarkozy afronta a més dos casos legals més, amb un judici ja segur que tindrà lloc l’any vinent, la qual cosa conforma una complicada situació judicial, encara que l’expolític conservador manté la seua innocència i insisteix que és víctima d’una àmplia conspiració en contra seu.

Sarkozy, de 65 anys i retirat de la política des de l’any 2016, compareixerà davant d’un jutjat penal pel presumpte intent, juntament amb el seu advocat Thierry Herzog, de corrompre un magistrat que llavors era advocat general davant del Tribunal del Suprem, Gilbert Azibert.

L’acusació manté que Sarkozy i Herzog van oferir a Azibert aconseguir-li un lloc en el Consell d’Estat de Mònaco a canvi d’ajuda en una altra investigació judicial contra l’expresident. Els tres són acusats dels mateixos delictes de corrupció (activa o passiva) i tràfic d’influències, i en el cas de Herzog s’hi suma violació de secret professional.

tracking