SEGRE

EUROPA IMMIGRACIÓ

La jutge no veu delicte en les condicions “deplorables” de migrants a les Canàries

Imatge d’immigrants rescatats per Salvament Marítim, al port d’Arguineguín.

Imatge d’immigrants rescatats per Salvament Marítim, al port d’Arguineguín.EFE/QUIQUE CURBELO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La jutge que es va fer càrrec de la denúncia de l’alcaldessa de Mogán pel tracte que reben els immigrants al moll d’Arguineguín ha decidit arxivar-la, al creure que la situació del campament és “efectivament deplorable”, però no hi veu cap delicte. L’alcaldessa, Onalia Bueno, no assenyalava formalment en la seua denúncia cap responsable concret de la vulneració dels Drets Humans que, al seu parer, s’estava produint al campament de primera acollida del port d’Arguineguín, en el qual han arribat a pernoctar fins a 2.500 persones.

Tres noves pasteres van arribar ahir a Gran Canària amb 96 migrants a bord i se’n van haver de traslladar vuit a centres hospitalaris.

Per la seua part, el president del cabildo de Gran Canària, Antonio Morales, interpreta que l’augment “sobtat” pel que fa a l’arribada de pasteres respon a un intent del Marroc de “pressionar” i “fer” xantatge a Espanya “utilitzant les Canàries com a moneda de canvi” perquè “no s’interposi en els seus plans expansionistes” al Sahara.

tracking