SEGRE

POLÈMICA COMICIS

Donald Trump cedeix i permet el traspàs de poders a Joe Biden

Pennsilvània i Nevada certifiquen la victòria del líder demòcrata

Joe Biden.

Joe Biden.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha donat el seu braç a tòrcer i ha autoritzat el traspàs de poders a Joe Biden, guanyador de les eleccions del passat 3 de novembre. Després de setmanes denunciant “frau” sense haver aconseguit reunir proves per acreditar-ho, el republicà va acceptar que l’Administració de Serveis Generals nord-americana (GSA, per les sigles en anglès) declarés el seu rival demòcrata com a “aparent guanyador” de la votació. En aquest sentit, el mateix Trump va explicar que havia ordenat al seu equip “cooperar” en la transició, encara que va dir que continuaran lluitant contra els resultats en els tribunals.

La declaració d’“aparent guanyador” de Biden per part de la GSA permet al demòcrata tenir accés a reunions de seguretat d’alt nivell i li proporciona una oficina i funcionaris governamentals mentre es prepara per a la presa de possessió en el càrrec, prevista per al 20 de gener.

Per la seua part, el mateix Biden va dir que “els Estats Units han retornat” i va confirmar el seu equip, “llest per liderar al món”. Anthony Blinken serà el secretari d’Estat, Alejandro Mayorkas ocuparà la cartera de Seguretat Nacional, la intel·ligència estarà en mans d’Avril Haines, l’ambaixadora davant de l’ONU serà Linda Thomas-Greenfield, Jake Sullivan serà assessor de Seguretat i John Kerry dirigirà Clima. La vicepresidenta, tal com es va votar en els comicis, serà Kamala Harris. En paral·lel, els estats de Pennsilvània i Nevada van confirmar la victòria de Biden, la qual cosa redueix encara més les opcions de Trump de donar la volta als resultats en els tribunals.

tracking