SEGRE

ELECCIONS ADMINISTRACIÓ

Solé diu que el 14-F es podrà votar “sense sortir de casa”

Els carters entregaran la documentació i custodiaran els sufragis || Budó assegura que els comicis seran en el dia previst

El conseller d’Acció Exterior, el lleidatà Bernat Solé.

El conseller d’Acció Exterior, el lleidatà Bernat Solé.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller d’Acció Exterior, Bernat Solé, va assegurar ahir qualsevol ciutadà podrà exercir el seu dret al vot en les eleccions del 14 de febrer “sense sortir de casa”. En declaracions al 3/24, el lleidatà va explicar que la Generalitat ha obtingut el permís de la Junta Electoral perquè tots els catalans puguin sol·licitar el sufragi telemàtic i emetre el vot sense necessitat d’acudir a un col·legi electoral. Solé va dir que els que vulguin fer-ho hauran de disposar d’un certificat digital, que els treballadors de Correus facilitaran la documentació electoral i seran ells a més els encarregats de custodiar els sufragis.

Tot i així, va afegir que la Generalitat estudia sol·licitar “més marge de maniobra” a la Junta Electoral perquè el vot es pugui emetre “més fàcilment” i aconseguir que als col·legis hi hagi el menor nombre de persones possible el proper 14 de febrer.

La Generalitat no té “pla b” i afirma que el 14-F tindrà “garanties sanitàries i democràtiques”

D’altra banda, el conseller va apel·lar a la “imaginació” dels partits perquè la campanya electoral sigui “al menys presencial possible”.

Amb tot, va subratllar que treballen “des de fa temps” perquè els comicis se celebrin en la data prevista, encara que dependrà de la situació sanitària. També la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, va posar èmfasi que les eleccions tindran lloc el proper 14 de febrer. “No n’hi ha cap dubte i no hi ha cap pla b. Les eleccions seran el 14 de febrer i se celebraran amb totes les garanties sanitàries i democràtiques”, va sentenciar.

Tot i així, es va obrir a “modificacions puntuals i de consens” amb els partits però sense canvis legislatius per falta de suports i de temps.

Davant d’aquest escenari, el diputat del PSC al Parlament Ferran Pedret va avisar que “encara existeix la fractura digital que per qüestions d’edat, coneixement i per raons socioeconòmiques” podria perjudicar la sol·licitud telemàtica del vot domiciliari.

Els comuns, per la seua part, van cridar a “mobilitzar tots els recursos” per garantir el vot i la CUP va rebutjar qualsevol ajornament dels comicis.

tracking