SEGRE

MIGRACIÓ TRAGÈDIA

Augmenten a 8 els morts al bolcar un cayuco a les Canàries

Europa del sud exigeix

Els immigrants tornen a amuntegar-se al moll d’Arguineguín després de les últimes arribades.

Els immigrants tornen a amuntegar-se al moll d’Arguineguín després de les últimes arribades.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nombre d’immigrants morts al bolcar una pastera a l’arribar a la costa d’Órzola, a Lanzarote, dimarts a la nit es va elevar ahir a vuit després de rescatar-se de l’aigua el cadàver de quatre persones més. Del mar van poder ser rescatades amb vida a 27 persones, tots homes i d’origen magrebí.

Des del cap de setmana passat més de 900 immigrants han arribat a les illes. Tan sols en les últimes hores han arribat més de 300 immigrants i, malgrat que alguns d’ells han estat traslladats a la Península al considerar-se persones vulnerables, els nouvinguts comencen de nou a amuntegar-se en condicions insalubres al campament improvisat al moll d’Arguineguín (Gran Canària), on ahir ja se’n comptabilitzaven fins a prop de 600.

Davant de la crisi migratòria que viuen Espanya i els països del sud, van demanar ahir a la Unió Europea més solidaritat amb la migració i van insistir en els repartiments obligatoris. Els governs d’Espanya, Itàlia, Grècia i Malta consideren que la proposta de pacte europeu per a la gestió de les migracions conté “desequilibris” que minen la solidaritat amb els països de primera entrada.

tracking