SEGRE

POLÍTICA PARTITS

Borràs i Calvet es juguen ara la candidatura a JxCat

La militància escull el cap de setmana el presidenciable || Amb la incògnita de si Puigdemont anirà a la llista i en quina posició

Els dos candidats de JxCat, Damià Calvet i Laura Borràs.

Els dos candidats de JxCat, Damià Calvet i Laura Borràs.ACN/EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La portaveu de JxCat al Congrés dels Diputats, Laura Borràs, i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, pugnen en les primàries de Junts per Catalunya per elegir l’aspirant a la presidència de la Generalitat en les eleccions previstes per al 14 de febrer, amb la incògnita encara de si l’expresident i actual eurodiputat Carles Puigdemont encapçalarà la llista.

El procés, que es va iniciar ahir i s’allargarà fins demà, es va convertir ahir en un cara a cara entre Borràs i Calvet després que el tercer candidat, l’advocat i economista Jordi Ferrés, abandonés la carrera i es decantés per demanar el vot per Borràs, és la millor candidata i podrà ser la primera presidenta del Govern, va assegurar en una carta enviada a la militància del partit.

Ferrés va abandonar ahir la cursa a presidenciable i va sol·licitar a la militància el vot per Laura Borràs

El guanyador d’aquestes primàries, en les quals podran participar de forma telemàtica 5.128 afiliats, serà la persona que intentarà anar a la investidura com a president de la Generalitat, i en conseqüència optarà a ser el relleu de Quim Torra. No obstant, això no significa que el vencedor hagi d’encapçalar la llista electoral, ja que la podria ocupar Puigdemont acollint-se al reglament de les primàries del partit, que inclou un article que permet a l’Executiva completar la llista en cada una de les circumscripcions una vegada s’hagi proclamat els resultats de les primàries com a presidenciable i a les demarcacions.

El líder de JxCat, que va optar per no presentar-se a les primàries de la formació, ja va advertir que volia ser a les llistes i participar en les eleccions per “liderar i culminar” el procés independentista.

Una vegada es proclami el candidat del partit a la presidència, arrancarà el procés de primàries per escollir els principals integrants de les llistes Lleida (3), Tarragona (3) i Girona (4). A Barcelona s’elegiran les vuit persones immediatament posteriors al que hagi estat elegit com a cap de llista. Els integrants de totes les llistes es coneixeran a mitjans de desembre.

Els dos candidats de JxCat, Damià Calvet i Laura Borràs.

Els dos candidats de JxCat, Damià Calvet i Laura Borràs.ACN/EFE

tracking