SEGRE

ESNOTICIA

Sàmper estudia no comptar amb els nens en la limitació de les reunions

Catalunya aposta per un màxim de 10 persones || Baixa la pressió als hospitals amb 93 pacients menys, però encara són més de 1.650

Sanitaris atenen un malalt de Covid a l’Hospital Clínic.

Sanitaris atenen un malalt de Covid a l’Hospital Clínic.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat estudia excloure els nens de la limitació a les reunions, i que només comptin els adults, apostant per trobades de fins a deu persones. Així ho va revelar ahir el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, que va admetre, no obstant, que aquesta mesura encara ha de ser abordada pel Procicat. En declaracions a RAC1 va manifestar que és una opció que s’ha parlat “en els grups que tenim de WhatsApp en l’estructura de seguiment de la Covid” però que la decisió final dependrà “dels metges i les autoritats sanitàries”.

I és que un estudi presentat revela que només el vuit per cent dels nens que estan infectats pel SARS-CoV-2 transmeten el virus al seu entorn familiar. Amb tot, Sàmper va remarcar que el Nadal “serà diferent” enguany.

Baixa el risc de rebrot, la incidència acumulada i el ritme de contagis, tot i que es detecten uns 1.550 casos

D’altra banda, va assenyalar que no contemplen modificar el confinament municipal de cap de setmana de cara al pont de la Puríssima. En aquest sentit, des de la conselleria de Salut s’havia demanat que no s’avancés en la desescalada abans d’aquestes dates a causa de la pressió que encara suporten els hospitals catalans. I és que hi ha ingressades per coronavirus a Catalunya 1.655 persones, 93 menys que divendres. En les unitats de cures intensives (UCI) hi ha 468 pacients amb Covid, quatre menys que divendres. Així mateix, la Generalitat va notificar ahir 1.546 contagis, dels quals 1.436 van ser confirmats per mitjà de proves PCR o bé per tests d’antígens.

A més, van baixar tots els indicadors, i el de risc de rebrot va cedir 18 punts, fins als 216. La velocitat de propagació, això és les persones sanes que s’encomanen per cada individu infectat, es va reduir sensiblement fins a 0,76, amb la qual cosa cent persones malaltes són capaces de fer-ne emmalaltir 76. Els experts assenyalen que aquest índex s’ha de mantenir per sota d’1 perquè la pandèmia remeti.

Igualment, pel que fa a la incidència acumulada, és de 304,14 casos per cada 100.000 habitants entre els dies 18 i 24 de novembre. En el període anterior, entre els dies 11 i 17, es va situar en els 467,69 casos per cada cent mil habitants a Catalunya.

tracking