SEGRE

ESNOTICIA

Un terç de les pimes de Catalunya retallarà plantilla per la Covid

Pimec avisa que els ERTO es poden convertir en ERO si les empreses no reben “ajuts generosos” || Vora un 30 per cent podria haver de tancar per la crisi

Xeringues per a la vacunació contra el coronavirus fabricades a Fraga per Becton Dickinson.

Xeringues per a la vacunació contra el coronavirus fabricades a Fraga per Becton Dickinson.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La crisi econòmica que ha desencadenat la pandèmia de coronavirus podria comportar que una de cada tres pimes catalanes es veiés obligada a reduir plantilla, i que un 30% es veiés forçada a tancar. Així ho va advertir ahir el president de Pimec, Josep Gonzàlez, que també va alertar que, si les empreses no reben “ajuts generosos”, molts expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) acabaran per transformar-se en ERO.

En declaracions al 3/24, el lleidatà va explicar que les petites i mitjanes empreses de Catalunya necessiten, com a mínim, ajuts d’entre 20.000 i 30.000 milions d’euros per superar la patacada provocada per la Covid. “Si no són generosos amb els ajuts, tindrem més tancaments d’empreses”, va assenyalar. I és que, al setembre, Pimec va dir que estaven en risc de desaparèixer el 20% de les pimes catalanes. Tanmateix, a causa de l’onada del virus que va colpejar Catalunya entre l’octubre i la primera meitat d’aquest mes, aquest percentatge “ja és més a prop del 30% que del 20%”.

Podria començar a vacunar contra la Covid d’aquí a tot just deu dies, amb l’elaborada per Pfizer

Així les coses, Gonzàlez va instar les administracions públiques a “prioritzar els ajuts”. “Cal revisar tot el pressupost de l’administració”, va afegir. Tot això, segons el líder d’aquesta patronal, per salvar llocs de treball i evitar que els ERTO acabin transformant-se en ERO. Arran d’això, tal com ja va publicar SEGRE, el Servei Estatal Públic d’Ocupació (SEPE) va desemborsar entre el març i l’octubre 71,1 milions en prestacions per ERTO a Lleida, una xifra que haurà augmentat aquest últim mes per les noves restriccions, que ara ja s’estan suavitzant.

Fabriquen a Fraga milions de xeringues per a la vacuna La multinacional Becton Dickinson ja ha fabricat a les seues instal·lacions de Fraga més de 400 milions de xeringues per al procés de vacunació contra el coronavirus. La firma establerta a la capital de la Llitera ha venut 25 milions de les seues xeringues especials per vacunar comunitats autònomes, 190 milions als Estats Units, 75 milions al Canadà i 65 milions al Regne Unit. A més, els governs francès i alemany han mostrat interès a adquirir-les, segons ha manifestat la directora general de la companyia per a Espanya i Portugal, Lourdes López. Aquesta xeringa, que es fabrica exclusivament a Fraga des de fa més d’una dècada, està especialment dissenyada per a la vacunació i ja va servir per a la de la grip A. Amb tot, López va admetre que aquests mesos “no són fàcils” perquè Fraga ha estat colpejada especialment pel virus i han tingut casos positius a l’empresa.

tracking