SEGRE

A presó per drogar i saquejar dos nois a les seues cases després de captar-los en una 'app' per lligar

Es va guanyar la seua confiança després de dies de conversa telefònica i durant la cita els va llançar una substància química a la beguda que els va sedar

Una comissaria de la Policia Nacional.

Una comissaria de la Policia Nacional.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Policia Nacional ha detingut un home de 33 anys i nacionalitat colombiana per suposadament drogar i saquejar dos nois als seus domicilis de Marbella (Màlaga) després de captar-los a través d’una aplicació mòbil per lligar. L’Autoritat Judicial ha decretat el seu ingrés a la presó. El presumpte responsable s’hauria guanyat la confiança d’ells després de dies de conversa telefònica i els hauria convençut, finalment, per tenir una cita als seus domicilis i preparar-los un dinar. En la trobada, l’arrestat hauria llançat una substància química a la beguda als perjudicats, causant-los un profund estat de sedació i aprofitant aquesta circumstància per robar-los.

La investigació es va iniciar amb les denúncies de dos ciutadans de Marbella que van manifestar haver estat assaltats als seus respectius domicilis, arran de contactar amb un desconegut a través d’una xarxa social.

Segons les indagacions, després de conversar durant dies, via telefònica, les víctimes i agressor van concertar una cita a Puerto Banús, lloc on el sospitós els va convèncer per anar a les seues cases amb l’excusa de preparar-los un dinar. Una vegada a l’immoble, el detingut hauria elaborat uns sucs de fruites naturals, que una vegada ingerits, van portar als perjudicats a un profund estat de sedació.

Així, mentre romanien profundament adormits, l’investigat va aprofitar la situació per sostreure’ls efectes de valor i diners en efectiu, així com per utilitzar els seus telèfons mòbils i ordinadors, eliminant dades que el poguessin delatar i provant d’accedir als seus comptes bancaris.

POSITIU EN BENZODIAZEPINES

Les víctimes van despertar passades unes quatre o cinc hores, presentant símptomes clars d’atordiment i fatiga muscular, així com incoherència en els seus actes i converses. Ambdues van acudir a un centre sanitari on se’ls va realitzar una analítica de sang que va donar un resultat positiu en benzodiazepines. Fins i tot, una d’elles va necessitar ser ingressada durant tres dies en un hospital, en patir patologies cardíaques prèvies.

Agents de la Unitat de Delinqüència Especialitzada i Violenta (UDEV) de la Comissaria Local de Marbella es van fer càrrec de la investigació per a la identificació, localització i detenció del presumpte autor dels fets.

Les diligències realitzades van portar a identificar el responsable, que ja havia estat arrestat l’any 2018 a Madrid per fets de la mateixa índole, ingressant a la presó de Soto del Real, on va romandre fins complir condemna el setembre del present any.

Ara els agents han tornat a detenir-lo a Madrid. Aquesta vegada, ha estat per sengles delictes de robatori amb violència i intimidació i lesions, comesos a Marbella. L’Autoritat Judicial ha decretat el seu ingrés a la presó.

En el transcurs de la investigació, els agents han arrestat també dos ciutadans belgues, de 30 i 38 anys, que haurien estat còmplices del principal investigat, a qui facilitarien els seus desplaçaments.

tracking