SEGRE

ELECCIONS PARTITS

Borràs guanya les primàries de JxCat amb un ampli marge sobre Calvet

Obté prop de 3.000 vots i el conseller, 799 || La candidata diu que liderarà un projecte “progressista” per assolir una república “que volem i necessitem”

Laura Borràs, candidata de JxCat a la presidència de la Generalitat, ahir, al conèixer els resultats.

Laura Borràs, candidata de JxCat a la presidència de la Generalitat, ahir, al conèixer els resultats.JUNTS PER CATALUNYA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Laura Borràs serà la candidata de JxCat a la presidència de la Generalitat després d’imposar-se folgadament a les primàries de la formació al conseller de Territori, Damià Calvet. La fins ara portaveu juntista al Congrés dels Diputats va aconseguir l’aval de prop de 3.000 militants, mentre que el seu rival va obtenir 799 vots, sobre un cens de 5.128 persones. Borràs aspirarà, d’aquesta manera, a revalidar l’hegemonia al bloc independentista aconseguida per JxCat el 2017, i a convertir-se en la primera dona que presideix la Generalitat en tota la història.

El partit de Carles Puigdemont va concloure ahir el procés de primàries per designar el seu “candidat efectiu” per a les eleccions del 14 de febrer, després que l’ara eurodiputat renunciés a intentar ser investit com a president després dels comicis. Encara s’ha de veure, no obstant, el lloc que ocuparà el mateix Puigdemont a la llista de JxCat, ja que ell mateix es va comprometre a liderar el projecte. Després de la victòria per 2.954 vots, davant els 799 de Calvet, Borràs es va felicitar per l’alta participació en l’elecció i es va conjurar per “fer realitat un projecte progressista per al país, per poder caminar cap a la república que volem i necessitem”. “La gran participació demostra la importància i la transcendència d’aquesta elecció”, va subratllar després de collir el 75,8% en una votació en què va participar el 76% del cens. Per la seua part, Calvet va agrair els suports obtinguts i va afirmar que continuarà treballant. “Aquí no es rendeix ningú”, va manifestar.

Amb tot, Borràs va assegurar que ells han demostrat que no fa falta elegir entre “gestió i independència”, i va fer una crida a l’independentisme perquè, de les urnes del 14-F, en surti un nou Govern “nítidament independentista”.

Pere Aragonès vol un Govern “més enllà de l’independentisme” Pere Aragonès, vicepresident de la Generalitat i coordinador nacional d’ERC, va apostar ahir per un Govern que tingui aliances “més enllà de l’independentisme” i va insistir a no reeditar el tripartit que va fer presidents els socialistes Pasqual Maragall i Josep Montilla. Mentrestant, en la mateixa línia, el líder del PSC, Miquel Iceta, també va descartar un pacte amb els republicans a la Generalitat perquè “ERC no és la dels temps del tripartit”. A més, va dir que els independentistes no es podran “saltar la llei” encara que aconsegueixin “més de la meitat dels vots”.

tracking