SEGRE

PANORAMA

Zapatero critica la carta de comandaments retirats al Rei i recorda que el seu Govern també va tenir problemes amb l'Exèrcit

L’expresident del Gobierno José Luis Rodríguez Zapatero ha criticat aquest dilluns la carta que més de 70 comandaments retirats de l’Exèrcit han enviat al Rei Felip VI en la qual alerten sobre els riscos que pateix la "cohesió nacional" per culpa del Gover

José Luis Rodríguez Zapatero, expresident del Govern espanyol.

José Luis Rodríguez Zapatero, expresident del Govern espanyol.SILVIA JARDÍN/ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident del Gobierno José Luis Rodríguez Zapatero ha criticat aquest dilluns la carta que més de 70 comandaments retirats de l’Exèrcit han enviat al Rei Felip VI en la qual alerten sobre els riscos que pateix la "cohesió nacional" per culpa del Govern "socialcomunista" al qual donen suport "filoetarras i independentistes".

"És una carta que mereix el meu retret", ha assegurat Zapatero en una entrevista en 'L’hora de la 1', recollida per Europa Press, en la que ha assenyalat que qui "ha exercit la funció militar ha de tenir prudència a l’hora de pronunciar-se respecte a aquests temes".

Així, el que fos cap de l’Executiu ha recordat que el seu govern va tenir problemes amb l’Exèrcit a compte de l’Estatut de Catalunya. En concret, quan el tinent general de l’Exèrcit de Terra, José Mena Aguado, "va llançar" en la Pasqua Militar de 2006 un "discurs" en contra de la norma.

"Això va donar lloc a actuacions. Algunes es coneixen i d’altres igual es coneixeran amb el temps. Si que hi havia una actitud que no era apropiada d’algun comandament militar en relació amb Estatut", ha reconegut Zapatero, que ha explicat que va ser el ministre de Defensa, José Bono, l’encarregat de controlar "ràpidament" la situació.

Segons el seu parer, aquest tipus de reaccions es produeixen per culpa dels "discursos exagerats, infundats i que exciten les emocions" i que són practicats per forces de l’arc parlamentari. "Hi ha massa indicis falsos en el debat polític: cal avaluar les polítiques per fets reals, no per indicis falsos," ha afirmat.

Per això, Zapatero ha lamentat les crítiques a l’Executiu de coalició a compte del suport d’EH Bildu als Pressupostos, recordant que ell mateix va patir una manifestació de 50.000 persones en contra seu dient que "s’havia venut Navarra a ETA". "I ja ningú no recorda allò, ningú no demanarà responsabilitats? Perquè era molt greu", ha conclòs.

tracking