SEGRE

PROCÉS JUSTÍCIA

La sentència de l'1-O porta a la revisió de la sedició

Segons el Govern central, que refreda que la modificació arribi enguany || Podem vol resoldre els indults com més aviat millor

Torrent es va reunir ahir amb diputats francesos.

Torrent es va reunir ahir amb diputats francesos.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sense la sentència del procés, “possiblement” el Govern central no s’hauria plantejat fer una revisió del delicte de sedició, ja que “durant molts anys no s’han hagut d’aplicar aquests delictes”, segons va afirmar el ministre de Justícia, Juan Carlos Campo.

En una entrevista concedida al diari El País, el ministre va considerar que aquest tipus de delicte estigui castigat amb penes de fins a quinze anys de presó és “un anacronisme” i un “excés” en comparació a altres països europeus com França o Alemanya. En aquest sentit, va recordar que el delicte de sedició fa dos-cents anys que és al Codi Penal i que no s’ha revisat des d’aleshores.

Torrent alerta diputats francesos que la “repressió” continua avui a Catalunya

Malgrat que aquesta reforma, que podria significar una rebaixa de pena dels presos per l’1-O, estava previst que es portés a terme abans d’acabar l’any, el titular de justícia va refredar aquesta possibilitat a l’afirmar que “no se sentirà incomplidor de cap de les maneres” si aquest tràmit s’allarga més dels previst perquè és un compromís de legislatura i “es farà”. A més, va anunciar que aquesta reforma també inclourà un reforçament del delicte de desobediència per incompliment dels mandats del Tribunal Constitucional. Pel que fa als indults dels condemnats pel procés, va puntualitzar que el seu ministeri és un “mer impulsor” i per això els ha “tramitat” i remès al Suprem. En aquest sentit, només va apuntar que es resoldrà en “els temps raonables, que van des dels sis mesos fins a l’any i escaig” i va evitar pronunciar-se sobre quina serà la posició del Govern espanyol una vegada arribi l’informe de l’Alt Tribunal. El vicepresident Pablo Iglesias va defensar que l’indult s’hauria de resoldre “com més aviat millor” ja que es parla de la llibertat de persones “que poden tenir un paper fonamental en el diàleg, no hi pot haver càlculs electorals”, va asseverar. D’altra banda, el president del Parlament, Roger Torrent, es va reunir amb una desena de diputats de l’Assemblea Nacional Francesa per alertar que “la repressió continua a Catalunya” i que actualment afecta unes 3.000 persones.

tracking