SEGRE

UE NEGOCIACIONS

Merkel avisa: “La UE no necessita un Brexit a qualsevol preu”

L'hipotètic acord ja ha d'aplicar-se des del dia 1 de gener

Angela Merkel.

Angela Merkel.FIRMA DE FOTO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cancellera alemanya, Angela Merkel, es va mostrar ahir esperançada que la negociació de la relació futura amb el Regne Unit arribi a bon port, però va advertir Londres que la Unió Europea (UE) no necessita “un acord a qualsevol preu”. En una trobada digital amb parlamentaris europeus i alemanys, la cancellera va assegurar que espera “un bon final” per a la negociació del Brexit i va reconèixer que alguns socis estan “intranquils” perquè s’està acabant el temps per a les negociacions entre Brussel·les i Londres. “No necessitem un acord a qualsevol preu”, va afirmar.

Va agregar així mateix Merkel que en cas que no s’aconsegueixi una solució consensuada amb el Govern del primer ministre, Boris Johnson, la Unió Europea prendrà les “mesures necessàries”.

Després de pactar els termes de la sortida de la UE, Londres encara havia de negociar amb Brussel·les com seria la seua relació futura, un procés que ha topat amb diversos problemes en els últims mesos, entre els quals la decisió del Govern britànic de posar en dubte part del que es va pactar amb relació a Irlanda. Merkel va desitjar èxit en aquestes negociacions a la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, i al negociador comunitari per al Brexit, Michael Barnier. Aquest últim va precisar divendres que persisteixen “les mateixes divergències significatives”.

L’1 de gener, la legislació comunitària deixarà d’aplicar-se en territori britànic i el Regne Unit serà ja de país tercer. Abans de finals d’any, no només ha d’aconseguir-se el pacte, sinó que també s’ha de realitzar la ratificació perquè l’hipotètic acord pugui entrar en vigor el primer dia del 2021.

tracking