SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Almenys 4 víctimes mortals en un atropellament deliberat a Alemanya

L'autor, ja detingut, és un alemany de cinquanta-un anys amb trastorns psiquiàtrics || Entre les persones mortes hi ha un nadó de nou mesos i una dona de 73 anys

L’atropellament va tenir lloc en una zona per a vianants molt freqüentada de la localitat de Trèveris.

L’atropellament va tenir lloc en una zona per a vianants molt freqüentada de la localitat de Trèveris.EFE/EPA/JULIEN WARNAND

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quatre persones van morir ahir, entre elles un nadó de nou mesos, en l’atropellament massiu provocat per un home de 51 anys, alemany, sense antecedents penals i aparentment amb trastorns psiquiàtrics, que va irrompre amb l’automòbil a una zona per a vianants de Trèveris (oest d’Alemanya). Inicialment es va témer que es tractés d’un atemptat terrorista.

Segons van confirmar fonts de la investigació, la policia investiga el rerefons de l’atropellament, produït al llançar-se el conductor, begut, a tota velocitat amb el seu vehicle, un totterreny de la marca Land Rover, a la zona per als vianants, que va recórrer fent de forma intencionada ziga-zaga per atropellar transeünts i paradetes durant diversos centenars de metres. Tot just quatre minuts més tard, quan va sortir a un carrer amb circulació, va ser interceptat per diversos cotxes de policia i detingut malgrat que va presentar resistència. Les víctimes mortals són un nadó de nou mesos (la mare va resultar ferida), una dona de 25 anys, un home de 45 i una dona de 73. A més, es van comptabilitzar una quinzena de ferits, de la qual almenys cinc es troben greus.

La Fiscalia de Trèveris va explicar que el sospitós va nàixer a la mateixa localitat on van tenir lloc els fets i que havia residit habitualment als voltants de la ciutat, encara que havia passat els últims dies “al seu vehicle”.

Van indicar que s’hi van trobar entre 200 i 500 kg d’explosius, i que a part de les disset bombes de mà acabades i el cinturó que es va localitzar, hi havia material per fer almenys quatre bombes de mà i tres cinturons d’explosius més.

“La casa d’Alcanar era un laboratori d’explosius” Agents de la unitat Tedax dels Mossos van descartar ahir de manera taxativa que l’explosió d’Alcanar es pogués detonar a distància ni tampoc llançant una bomba de mà des de fora de l’edifici. A partir de l’anàlisi del material analitzat que es va localitzar sota la runa, els agents van afirmar que “la conclusió final és que la casa era un laboratori d’explosius TATP”, segons van explicar ahir al judici pels atemptats jihadistes del 17 d’agost del 2017 a Barcelona i Cambrils.

tracking