SEGRE

NEGOCIACIÓ PROTECCIÓ

Iglesias pacta amb ERC i Bildu retirar l'esmena contra els desnonaments

No es votarà al Congrés després del compromís de La Moncloa per aprovar “en breu” un decret que els freni || També s'ampliarà la prohibició a tallar subministraments

La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ahir.

La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ahir.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unides Podem va acordar ahir amb ERC i EH Bildu la retirada de l’esmena que van presentar conjuntament als pressupostos generals de l’Estat de l’any que ve a fi d’aturar els desnonaments fins al 2022. La decisió es va produir després d’haver obtingut el compromís del Govern espanyol que aprovarà “en breu” un decret que els freni.

L’esmena, que va sortir viva del seu pas per la comissió de Pressupostos del Congrés, va quedar d’aquesta forma finalment descartada i ni tan sols es votarà al ple de la Cambra baixa. En cas d’haver-se sotmès a l’escrutini dels diputats, segurament hauria evidenciat la divisió al si de l’Executiu de Pedro Sánchez sobre aquesta qüestió, van apuntar des del partit morat, amb la qual cosa no té sentit votar-la si ja es treballa en un altre mecanisme per congelar els llançaments l’any que ve.

Així les coses, la portaveu del Gabinet de coalició i ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, va prometre que el nou decret sobre desnonaments s’aprovarà “en breu” i “ampliarà” la protecció a altres col·lectius. Montero, que va agrair el gest d’Unides Podem, ERC i EH Bildu, va assegurar que La Moncloa treballa “de manera conscienciosa” per tenir preparada en un curt període de temps la nova normativa.

En aquest sentit, va explicar que l’objectiu és també ampliar la prohibició dels talls de subministraments bàsics com aigua, llum i calefacció a persones vulnerables, encara que Montero no va precisar si aquestes mesures formaran part del decret contra els desnonaments o s’inclouran en un altre de diferent. En paral·lel, tant Esquerra Republicana com EH Bildu van manifestar que, si bé han retirat l’esmena conjunta amb Unides Podem, mantindran les esmenes presentades de forma individual per “continuar pressionant des del Congrés”. De la mateixa manera, es van felicitar perquè “el Govern central assumeix mitjançant un decret la paralització de tots els desnonaments”. “És una bona notícia que el PSOE s’hagi vist obligat a assumir les seues exigències”, van afegir.

tracking