SEGRE

PANORAMA

Defensa porta a la Fiscalia el xat en el qual militars retirats parlaven d'un cop d'estat i afusellaments

El Ministeri de Defensa ha posat en coneixement de la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Madrid el contingut del xat de militars retirats de l’Exèrcit de l’Aire en el qual parlaven d’un cop d’Estat contra el Govern o fins i tot mostraven el seu

Margarita Robles.

Margarita Robles.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri de Defensa ha posat en coneixement de la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Madrid el contingut del xat de militars retirats de l’Exèrcit de l’Aire en el qual parlaven d’un cop d’Estat contra el Govern o fins i tot mostraven el seu desig d’"afusellar 26 milions" de persones.

La conversa de WhatsApp, revelada per Infolibre, pertany a membres de la XIX promoció de l’Exèrcit de l’Aire, tots ja retirats, i inclou missatges contra l’Executiu de coalició, parla de "pronunciaments" i del seu desig de mort dels membres del Govern.

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha decidit posar l’assumpte en mans de la Fiscalia, segons ha confirmat un portaveu del seu Departament, per si els fets en ella reflectits fossin constitutius de delicte, "comès per persones que a més poguessin atribuir-se la condició de militars en actiu, sense ser-ho".

En el seu escrit, Defensa considera que correspon al Ministeri Fiscal investigar l’"eventual rellevància penal" de la conversa privada entre militars ja retirats, "en defensa de la legalitat". I subratlla la seua voluntat de "salvaguardar l’honorabilitat i la pública estimació de les Forces Armades i dels homes i dones que les integren".

El Ministeri insisteix que els membres dels Exèrcits i l’Armada estan "abocats" en el compliment de les funcions que els atribueix la Constitució i "la seua conducta exemplar" no té a veure res amb manifestacions "que repugnen al respecte degut en una societat democràtica, pluralista i basada en la llibertat política i ideològica".

El Departament dirigit per Robles insisteix que els militars en actiu no han de veure perjudicada la seua "estimació pública" per actuacions que els són "totalment alienes i que podrien merèixer a més un retret penal".

REBUIG DELS QUI S’"AMAGUEN" A L’UNIFORME

La ministra ja va realitzar consideracions semblants a aquestes dimarts passat des de la tribuna del Congrés dels Diputats, quan, aprofitant el debat de Pressupostos, va mostrar el seu rebuig a aquells que s’"amaguen" a l’uniforme militar per fer consideracions polítiques i fins i tot "implicar" el Rei. En aquest cas, Robles es referia a la missiva dirigida a Felip VI per militars retirats de l’Exèrcit de Terra contra el Govern i alertant dels perills que segons el seu parer corre Espanya. "El Cap de l’Estat és de tots, no d’alguns que certament amb determinades cartes i missives implicant el Rei no estan fent el que han de fer com a servidors públics ni defensant els valors que caracteritzen a la família castrense i militar", va avisar.

tracking