SEGRE

POLÈMICA POLÍTICA

Defensa porta a la Fiscalia el xat de militars retirats

En què es parlava de fer un cop d'estat i afusellar 26 milions de persones || Demana investigar si constitueix algun delicte

Margarita Robles, ahir, atenent mitjans de comunicació.

Margarita Robles, ahir, atenent mitjans de comunicació.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Defensa, Margarita Robles, va demanar ahir a la Fiscalia que investigui si el xat d’un grup de militars retirats que van enviar una carta al rei Felip VI, en la qual parlaven de fer un cop d’Estat contra el Govern i d’afusellar 26 milions d’espanyols, podria ser constitutiu d’algun delicte.

Robles va enviar un escrit a la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Madrid en què posa en el seu coneixement el contingut del xat, publicat per Infolibre, perquè investigui “la seua eventual rellevància penal” i a fi de “salvaguardar l’honorabilitat i la pública estimació de les Forces Armades”.

Podem demana al rei Felip VI que doni la seua opinió sobre les converses del grup d’exmilitars

La ministra va titllar les converses d’“inacceptables” i va dir que “no representen les Forces Armades” espanyoles, que són “modernes, compromeses amb la ciutadania i amb l’ordre constitucional”. En aquest sentit, va afirmar que no permetrà que “una minoria” de militars retirats “embrutin” la imatge de les Forces Armades amb opinions, posant el rei a més en una “posició complicada” .

Segons el diari digital, en aquest xat de WhatsApp de la XIX promoció de l’Acadèmia General de l’Aire hi ha referències dels exmilitars a “pronunciaments”, desitjos de mort contra els membres de l’Executiu de coalició i un general retirat, Francisco Beca, va escriure que quedaria curt afusellant 26 milions de “fills de puta” i va dir que Franco és “irrepetible”.

Davant d’aquesta polèmica el portaveu de Podem Rafa Mayoral va assenyalar que “algú hauria de preguntar-li” a Felip VI quina és la seua opinió respecte a les declaracions d’aquests exmilitars i parlar també sobre els presumptes “casos de corrupció” que afecten membres de la Casa Reial. Per la seua part, el Govern va optar per deixar en mans del rei contestar o no a la missiva d’aquests.

Preparen una altra missiva per pressionar sobre els indults Segons la cadena SER un grup de militars espanyols retirats vinculats a la fundació Francisco Franco està preparant una tercera missiva contra el Govern de coalició, al qual acusen de posar en risc la unitat d’Espanya, i que pretenen fer arribar al rei Felip VI. En aquesta carta, segons avança el diari Vozpópuli, els militars critiquen que es permetin “violents aldarulls independentistes i colpistes amb petició d’indults a condemnats per sedició”, en al·lusió als presos del procés, així com la concessió de “favors a terroristes”, una cosa que consideren que “humilia Espanya”.

tracking