SEGRE

ESNOTICIA

Estats Units registra 3.000 morts per Covid en un dia, la xifra de l'11-S

Hospitalitzacions a l'alça després de la festa d'Acció de Gràcies, i se'n preveuen més per Nadal || Itàlia registra gairebé mil decessos diaris, la pitjor dada de la crisi

Un sanitari italià realitza una mostra serològica a una dona per detectar la malaltia.

Un sanitari italià realitza una mostra serològica a una dona per detectar la malaltia.EFE/EPA/TINO ROMANO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Estats Units van registrar més de 3.000 morts per Covid-19 en un sol dia dimecres, xifra que trenca tots els registres des que va començar la pandèmia i s’enfronten així a la possibilitat de continuar tenint l’equivalent a les víctimes mortals pels atacs jihadistes de l’11 de setembre (11-S) del 2001 diàriament.

La base de dades de la Universitat Johns Hopkins va determinar que dimecres en vint-i-quatre hores van perdre la vida 3.157 persones pel coronavirus, xifra amb la qual supera en uns 1.000 morts més les cotes de mortalitat a les quals es va arribar a la primera onada al maig.

Res fa indicar que aquestes xifres de mortalitat hagin de reduir-se en els pròxims dies, per la qual cosa el país més ric del món s’enfronta a la desoladora possibilitat de registrar l’equivalent a diversos atacs de l’11-S, que van deixar 2.977 víctimes mortals, diaris. Per si no fos prou, les hospitalitzacions segueixen a l’alça, amb més de 100.000 llits ocupats per la pandèmia fins dimecres i gairebé 20.000 pacients en unitats de cures intensives a tot el país, just després de la festivitat del Dia d’Acció de Gràcies, el 26 de novembre.

El país es va atansar ahir a les 200.000 infeccions diàries, després d’afegir més d’un milió d’infeccions setmanals al novembre, de manera que els Estats Units porten acumulats prop de 14 milions de casos de Covid-19 des que va començar la pandèmia, més que cap altra nació del planeta, i més de 274.000 defuncions.

El director dels Centres per al Control i Prevenció de Malalties (CDC), Robert Redfield, va augurar que el sistema sanitari està davant dels mesos més difícils de la seua història pel fort repunt de la pandèmia. I a aquest ritme, els EUA no tardaran a arribar als 300.000 morts amb una pandèmia clarament desbocada i fora de control en el període més delicat de l’any: les vacances nadalenques.

Per la seua banda, un altre país que està tenint un creixement alarmant de les defuncions diàries és Itàlia. El país transalpí va confirmar ahir 993 morts a causa del coronavirus en les últimes 24 hores, la pitjor dada des del començament de l’emergència per la pandèmia al febrer. Aquest augment dels decessos eleva el balanç provisional a les 58.038 víctimes mortals a Itàlia des del començament de la pandèmia el passat 21 de febrer.

tracking