SEGRE

ESNOTICIA

La Covid s'accelera després de tres setmanes remetent a Catalunya

Augmenta per tercer dia consecutiu el risc de rebrot, que no havia parat de baixar des de l'octubre || La mobilitat puja un 3% malgrat la recomanació del Govern

Cotxes en direcció a la Cerdanya per la C-16, ahir, al terme de Cercs.

Cotxes en direcció a la Cerdanya per la C-16, ahir, al terme de Cercs.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La situació del coronavirus a Catalunya s’ha deteriorat durant els últims dies fins al punt que la Generalitat s’ha vist obligada a posar fre de mà i no avançar de fase al pla de desescalada. I és que, coincidint amb la flexibilització de les restriccions que es van introduir a meitat d’octubre i que van comportar, entre altres mesures, el tancament de bars i restaurants, els indicadors de l’evolució de la pandèmia no han fet més que empitjorar. En els primers dies de la desescalada van seguir baixant, impulsats per la inèrcia que s’arrossegava de les setmanes anteriors. Feia vint dies que descendien, però ara s’ha frenat la seua millora i la tendència s’ha invertit, amb un nou empitjorament de la crisi sanitària, reflex del nombre més alt de contagis en els primers dies d’aquesta desescalada.

Ahir el risc de rebrot va sumar el tercer dia a l’alça i es va enfilar fins als 217 punts. Des del 23 d’octubre havia estat baixant contínuament, i fins i tot la setmana passada es va situar per sota de 200, un nivell que, de tota manera, és considerat molt alt. També es va accelerar la velocitat de propagació del coronavirus, que ja és del 0,92. Això significa que, per cada 100 persones infectades pel SARS-CoV-2, se’n contagien 92 de sanes. Segons els experts, per controlar la pandèmia, cal que aquest indicador es mantingui per sota d’1. La setmana passada va arribar a caure fins al 0,76, i ara ha repuntat de nou. Igualment es van incrementar en la jornada d’ahir els nous casos detectats.

Van ser 1.696 contagis, i en l’anterior havien estat 1.462. Tot i així, la taxa de positivitat és inferior a la de la setmana passada i, de mitjana, ara se situa en el 4,77 per cent.

Per la seua banda, es va reduir la xifra de nous morts, i ahir hi va haver 27 morts per Covid a Catalunya. Dimecres es van comptabilitzar 39 defuncions. Així mateix, es va mantenir a la baixa la incidència acumulada per cada 100.000 habitants en els últims catorze dies, encara que només va cedir un punt i es va situar en els 255,72 casos. En paral·lel, els hospitals i les UCI de Catalunya van continuar buidant-se de pacients Covid, però a un ritme molt inferior que el de nous casos comptabilitzats. El nombre de pacients ingressats en centres hospitalaris afligits de coronavirus és de 1.591, que representen 83 menys que dimecres.

També hi ha 11 pacients menys que dimecres a les UCI, en les quals continuen 438 persones. Malgrat aquestes dades i de la recomanació de la Generalitat d’evitar desplaçaments a segones residències aquest pont, la mobilitat va ser ahir un 3 per cent superior a Catalunya respecte a dijous de la setmana passada, segons va informar el Servei Català de Trànsit.

tracking