SEGRE

DEFENSA POLÈMICA

L'Exèrcit es desmarca del xat de militars retirats

En què es parlava d'“afusellar 26 milions de fills de puta” || Casado veu “intolerable” els exabruptes dels exgenerals

Imatge d’arxiu de la ministra Robles i el general Villarroya.

Imatge d’arxiu de la ministra Robles i el general Villarroya.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap d’Estat Major de la Defensa (Jemad), el general de l’Exèrcit de l’Aire Miguel Ángel Villarroya, va manifestar ahir que els militars retirats que han enviat cartes al rei Felip VI criticant el Govern amb expressions de suport al franquisme en un xat fan mal a les Forces Armades (FAS) però no la representen. A través d’un xat de WhatsApp, els esmentats militars retirats parlaven de cops d’estat o de l’“afusellament” de 26 milions de “fills de puta”.

Així ho expressa Miguel Ángel Villarroya en el comunicat que ha emès en ocasió del 42 aniversari de la Constitució espanyola, en el qual proclama la neutralitat política de les Forces Armades. Insisteix que la Constitució és la norma que tots els membres de les Forces Armades han promès defensar i que “inspira totes les seues actuacions”.

Lastra creu que el xat dels militars retirats és conseqüència del “discurs d’odi” de PP i Vox

Aclareix que “les opinions d’aquestes persones no poden considerar-se representatives del col·lectiu del qual formaven part anteriorment sinó que han de veure’s com a opinions de ciutadans particulars, d’altra banda, amb tot dret a expressar el que considerin”.

La ministra de Defensa, Margarita Robles, va elogiar la “contundència” del Jemad contra la “covardia i la falta de valors democràtics” dels militars retirats.

Així mateix, Robles va evitar revelar si considera necessari que Felip VI es desmarqui d’aquests exmilitars que li han remès cartes contra el Govern i va expressar el seu “màxim respecte” per la Casa Reial, la qual cosa no creu que tinguin els antics membres de les Forces Armades que han posat el rei en aquesta situació.

Per la seua part, la portaveu del PSOE al Congrés, Adriana Lastra, va denunciar que el “discurs d’odi” que manté Vox i a què s’ha “afegit” el PP genera reaccions com el xat d’aquests exmilitars.

El líder del Partit Popular, Pablo Casado, va qualificar d’“intolerable” el xat de militars retirats i va dir que espera que, una vegada que aquest assumpte estigui a la Fiscalia, s’obri un procediment per depurar responsabilitats.

tracking