SEGRE

ESNOTICIA

Puja el risc de rebrot però encara és inferior que a principis de mes

A Catalunya, que notifica més de 900 nous casos i uns 19 decessos més per Covid

Un jugador de l’Alpicat sotmetent-se ahir al test.

Un jugador de l’Alpicat sotmetent-se ahir al test.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els indicadors que mostren l’evolució de la pandèmia a Catalunya van posar ahir de manifest un lleu deteriorament en la situació sanitària, segons les dades que va oferir la conselleria de Salut. Van augmentar tant el risc de rebrot com la velocitat de propagació, la incidència de casos en els últims 14 dies i la taxa de positivitat. D’aquesta manera, el risc de rebrot va pujar 10 punts i es va situar en els 181, un nivell que encara és inferior al registrat a començaments de mes, quan se situava al voltant dels 200 punts. La velocitat de propagació, per la seua part, va augmentar ahir tres centèsimes, fins a 0,94, després de tres jornades a la baixa. Això significa que de cada 100 persones infectades pel SARS-CoV-2 se’n poden contagiar 94. Els experts assenyalen que, per controlar la pandèmia, és necessari mantenir la velocitat de propagació per sota d’1. Així mateix, la incidència acumulada en 14 dies va repuntar fins als 206,22 casos per cada 100.000 habitants. Era de 202,52 casos en el balanç anterior. D’altra banda, la taxa de positivitat, això és el percentatge de persones que donen positiu a les proves PCR i tests d’antígens, es va elevar del 4,02% al 4,29%. Salut va notificar ahir 900 nous casos de coronavirus i unes altres dinou morts, mentre la pressió hospitalària es va aguditzar amb 77 ingressats més.

Igual que a Catalunya, la situació a escala estatal s’ha deteriorat respecte a la setmana passada. El ministeri de Sanitat va informar ahir de 21.309 nous casos i 389 morts durant el cap de setmana per Covid. Dilluns de la setmana passada havien estat 17.681 casos i 395 decessos. També va repuntar la pressió hospitalària.

Lamenten, no obstant, haver perdut part de la campanya de Nadal i tota la del Black Friday. I és que els centres comercials catalans van tancar al públic el 30 d’octubre i no estava previst que poguessin tornar a obrir fins que s’arribés a la segona fase del pla de desescalada.

tracking