SEGRE

EUA POLÍTICA

Biden insta Donald Trump a girar full i a reconèixer ja la derrota

El Col·legi Electoral ratifica l'elecció del candidat demòcrata com a president

Biden ja ha estat ratificat com a president pel Col·legi Electoral.

Biden ja ha estat ratificat com a president pel Col·legi Electoral.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president electe dels EUA, Joe Biden, va demanar ahir a Donald Trump i a tots els nord-americans “girar full” i unir-se de cara als immediats desafiaments que enfronta el país, durant un discurs pronunciat poc després que el Col·legi Electoral confirmés el seu triomf en les passades presidencials. Biden va destacar que ni la pandèmia ni “l’abús de poder” no han frenat la democràcia al país. “Una vegada més, als EUA ha prevalgut l’estat de dret, la nostra Constitució i la voluntat del poble. La nostra democràcia pressionada, posada a prova, amenaçada, ha demostrat ser resistent, veritable i forta”, va emfatitzar.

El futur inquilí de la Casa Blanca va manifestar que “als EUA els polítics no prenen el poder, la gent els concedeix [el poder]” i va assegurar que “la flama de la democràcia” no la podrà apagar ni una pandèmia, ni “un abús de poder”.

El Col·legi Electoral va confirmar aquest dilluns la victòria de Biden per 306 vots electorals davant els 232 que va obtenir l’encara president Donald Trump, que durant el cap de setmana va advertir que lluitaria als tribunals fins al final per revertir el resultat, malgrat que ja són més de cinquanta les demandes rebutjades per la justícia nord-americana, inclòs el Tribunal Suprem.

Biden també es va referir al seu discurs a la que ha estat també la pitjor derrota judicial de Trump des que va començar a difondre les seues teories de frau electoral, la negativa del Suprem a admetre a tràmit la demanda interposada pel fiscal general de l’estat de Texas, que buscava invalidar milions de vots.

El líder demòcrata va criticar que un grup de “funcionaris electes” provés d’esborrar a través del Suprem “els vots de més de vint milions de nord-americans” i així “entregar la Presidència a un candidat que va perdre el vot electoral i el vot popular en tots i cada un dels estats els resultats dels quals pretenien revertir”. “És una posició tan extrema que mai abans no l’havíem vist. Una posició que es va negar a respectar la voluntat del poble, es va negar a respectar l’estat de dret i es va negar a honrar la nostra Constitució”, va manifestar Biden, que ha vist la decisió del Suprem com “un clar senyal cap al president Trump”. Per la seua banda, el president rus, Vladímir Putin, va felicitar ahir Biden com a president.

tracking