SEGRE

ESNOTICIA

Alemanya entra al segon “confinament” en el seu dia més tràgic

Registra gairebé un miler de morts en 24 hores

Una imatge de la plaça Marienplatz de Munic, aquest dimarts.

Una imatge de la plaça Marienplatz de Munic, aquest dimarts.EFE/EPA/LUKAS BARTH-TUTTAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alemanya es va endinsar ahir en el segon “confinament dur”, amb comerços no essencials i col·legis tancats, per provar d’atallar la pandèmia, que va deixar en les últimes vint-i-quatre hores gairebé un miler de morts, la xifra més alta registrada des de l’inici. El país europeu que durant la primera onada va aparèixer com a modèlic en la seua resposta sanitària i econòmica al coronavirus, es mostra des de fa setmanes incapaç d’aplanar la corba de contagis malgrat les creixents restriccions, en part per les dificultats del govern central i els regionals per consensuar mesures.

El país va comunicar 27.728 nous casos en les últimes 24 hores –prop del rècord de 29.875 de divendres–i 952 morts, segons el l’Institut Robert Koch, que va situar les xifres absolutes en 1.379.238 infectats i 23.427 morts.

Des d’ahir, i com a mínim fins al 10 de gener, tots els comerços tancaran, tret dels essencials

Des d’ahir –i com a mínim fins al 10 de gener– els comerços a Alemanya, tret d’alimentació i farmàcies, s’afegeixen al lleure, la cultura, l’esport i la restauració, que van suspendre la seua activitat al novembre.

Col·legis i guarderies, a les quals el Govern alemany va posar al principi de curs com a prioritat mantenir-les obertes, també s’han vist forçades a suspendre les classes presencials.

A més, s’ha restringit el consum d’alcohol en espais públics, es recomana no viatjar en absolut –ni dins ni fora del país–, així com treballar des de casa, i les reunions s’han limitat a cinc persones de dos domicilis (sense comptar els menors de 14 anys). El Nadal tampoc veurà una gran relaxació de les restricciones. Tot i que es permetran reunions familiars una mica més grans del 24 al 26 de desembre, s’imposarà una “prohibició de reunió” en llocs oberts de tot el país la nit de Cap d’Any i per l’endemà, dia 1.

tracking