SEGRE

POLÍTICA CONFRONTACIÓ

Casado critica que Sánchez no feliciti “pel naixement de Jesús”

El popular retreu que parli les “festes de l'afecte” per referir-se a Nadal || L'insta a fer com Merkel i “demanar perdó plorant” per la gestió del virus

Pedro Sánchez, ahir durant la intervenció al Congrés.

Pedro Sánchez, ahir durant la intervenció al Congrés.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern, Pedro Sánchez, i el líder del PP, Pablo Casado, van certificar ahir al ple del Congrés la impossibilitat de cap acord entre els dos, que fins i tot van arribar a enfrontar-se per la felicitació de les festes nadalenques. I és que Casado va arribar a retreure a Sánchez que parlés de “festes de l’afecte” i no de “Nadal”. “Tant els costa celebrar el naixement de Jesús en un país cristià?”, es va queixar.

El ple, que estava convocat per fer balanç del segon estat d’alarma, es va convertir en un batibull dels temes de més interès per a cada partit polític. A més de les queixes pel tractament de la felicitació, el líder de l’oposició, així com Ciutadans i Vox, van carregar contra el discurs “triomfalista” del Govern davant de la gestió de la pandèmia. En aquest sentit, el va instar a “demanar perdó entre llàgrimes” a tots els espanyols per la greu estadística de morts per Covid-19 i deixar de “presumir” sobre la seua gestió. Però les crítiques de Casado van anar més enllà i va aprofitar l’ocasió per carregar també contra els socis de Sánchez i assegurar que aquest Govern és tot el contrari a l’interès d’Espanya. Davant d’això, Sánchez el va acusar de buscar la confrontació fins i tot amb el Nadal i de tenir una “agenda llunàtica”, que només li serveix per veure riscos inexistents per a la democràcia on no n’hi ha.

De fet, el portaveu de Podem al Congrés, Pablo Echenique, va demanar ahir valentia al president de l’Executiu, Pedro Sánchez, perquè governi per a la majoria d’espanyols “sense demanar permís” a la dreta per afrontar la “recuperació i ampliació de drets humans, civils i socials i la protecció de l’economia de les famílies i els petits negocis”.

L’aireig de les diferències existents al si del Govern, que han estat criticades per diversos ministres, entre els quals Montero, va ser una cosa que els d’Iglesias van defensar perquè, segons ells, l’experiència ha demostrat que porten a desencallar les seues iniciatives.

María Jesús Montero anomena “tossut” Iglesias El vicepresident segon del Govern espanyol, Pablo Iglesias, i la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, van evidenciar ahir les discrepàncies al si de la coalició governamental amb una discussió als passadissos del Congrés en la qual la titular d’Hisenda va arribar a dir “tossut” el líder de Podem. La discussió entre els dos membres de l’Executiu es produeix en un nou moment de tensions entre els dos partits de la coalició a compte de la prohibició dels talls de subministraments per a persones vulnerables o la pujada del salari mínim.

tracking