SEGRE

MASCLISME INSTITUCIONS

Multen el consistori de París per excés de dones

Anne Hidalgo.

Anne Hidalgo.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de la Funció Pública francès ha imposat una multa de 90.000 euros a l’ajuntament de París per col·locar “massa dones” als llocs de responsabilitat. I és que, segons aquest departament, el consistori de la ciutat incompleix una llei del 1983 que persegueix els ajuntaments de les grans ciutats gal·les que no respecten la igualtat entre sexes a l’hora de repartir els càrrecs de responsabilitat.

Al de París hi ha onze dones als llocs de més responsabilitat, mentre que només hi ha cinc homes. “Em complau anunciar que hem estat multats per haver nomenat dones en llocs de direcció. De sobte, la gestió de l’ajuntament s’ha tornat massa feminista. Es tracta d’una multa injusta, absurda, irresponsable i perillosa”, va manifestar l’alcaldessa de la ciutat, Anne Hidalgo.

L’alcaldessa afirma que la multa és “injusta, absurda, perillosa i irresponsable”

Per la seua part, la ministra de la Funció Pública, Amélie de Montchalin, va admetre que “potser es tracti d’una legislació absurda” aprovada fa gairebé quatre dècades. Tanmateix, va subratllar que “l’alcaldia va incomplir la llei i ha de ser responsable”.

“Convido l’alcaldessa a discutir la utilització d’aquests 90.000 euros per finançar accions concretes de promoció de les dones en la funció pública”, va afegir en aquest sentit la titular del departament que ha imposat la sanció.

Amb tot, i malgrat la multa, els homes continuen sent lleugerament majoritaris en la gestió global de l’ajuntament de París. Però, no obstant, les dones són majoritàries als llocs de més responsabilitat, i aquest és el motiu de la sanció.

tracking