SEGRE

POLÈMICA EXÈRCIT

Polèmica per salutacions nazis de soldats a Madrid

El vídeo és de fa un any, i hi sona música d'un grup feixista || Cantaven una cançó dedicada a la División Azul

Soldats de l’Exèrcit espanyol braç amunt, el desembre del 2019.

Soldats de l’Exèrcit espanyol braç amunt, el desembre del 2019.LA MAREA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Soldats de l’Exèrcit espanyol van ser gravats fa un any en una caserna de Madrid mentre feien la salutació nazi i escoltaven una cançó dedicada a la División Azul. Això és el que demostra un vídeo publicat ahir pel diari digital La Marea, en què s’observa militars, alguns de vestits com a tal i altres amb roba de civil, imitant la salutació típica dels partidaris d’Adolf Hitler mentre entonen la lletra d’una cançó d’un grup feixista dedicada als combatents espanyols que van lluitar amb els alemanys a la Unió Soviètica durant la Segona Guerra Mundial. “Cara al sol, canción antigua y nueva, Cara al Sol es el himno mejor, Cara al Sol y morir peleando, que mi patria así me lo pidió”, coregen els militars que apareixen a les imatges mentre alcen el braç. L’escena difosa ahir va tenir lloc el 8 de desembre del 2019 a la caserna madrilenya de Paracuellos de Jarama, en què es troba la Brigada Paracaigudista.

Després de sortir a la llum el vídeo, Podem va urgir el ministeri de Defensa a posar fi a l’“apologia del nazisme” a l’Exèrcit. “Si hi ha grups nazis infiltrats a l’Exèrcit han de depurar-se immediatament. Qualsevol alternativa seria covar l’ou d’una serp”, va manifestar Gerardo Pisarello, secretari primer del Congrés i diputat d’En Comú. També Jaume Asens, líder del grup d’Unides Podem a la Cambra Baixa, va qualificar les imatges d’“alarmants”.

Els militars coregen una cançó que enalteix els combatents de la División Azul

Per la seua banda, el portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, va alertar que l’Estat té un “problema enorme” amb les forces armades. “No és nostàlgia, és el feixisme organitzant-se”, va sentenciar. I és que aquesta nova polèmica amb militars en actiu se suma a les cartes remeses al rei per antics comandaments jubilats per denunciar la deriva que, al seu entendre, està prenent el Govern de Pedro Sánchez en relació amb qüestions com la unitat d’Espanya. Amb tot, la ministra de Defensa va sortir al pas de les crítiques i va assegurar que l’Exèrcit està compost per homes i dones “perfectament subjectes a la Constitució”.

tracking