SEGRE
Pedro Sánchez, en quarantena fins el dia 24 pel seu contacte amb Macron

Pedro Sánchez, en quarantena fins el dia 24 pel seu contacte amb MacronEFE/EPA/IAN LANGSDON

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha sortit negatiu en Covid-19 en la prova PCR a què s’ha sotmès aquest dijous al servei mèdic de Moncloa, després de conèixer-se que el president francès, Emmanuel Macron, amb el que va ser dilluns a París, havia donat positiu.

En tot cas, Moncloa ha confirmat que el president seguirà en quarantena fins el 24 de desembre, tal com estableix el protocol de vigilància i Control de Covid-19 aprovat per les autoritats sanitàries, encara que continuarà exercint les seues funcions de govern, amb les úniques limitacions derivades del seu aïllament.

Moncloa ha informat així mateix que durant la quarantena se li anirà realitzant el seguiment mèdic propi d’aquestes situacions, que suposa vigilància del seu estat de salut davant de l’aparició de qualsevol símptoma compatible amb Covid i nova PCR en data propera al final de la quarantena.

De la delegació espanyola que va viatjar a París, Sánchez és l’únic al qual se li considera contacte estret de Macron, en haver compartit amb ell un dinar privat, després dels actes de commemoració del 60 aniversari de l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics (OCDE).

Per això, només ell haurà de guardar una quarantena de deu dies des que es va veure amb Macron dilluns passat 14 de desembre, que es compleixen el dia de la Nit de Nadal, inclòs.

El protocol del Ministeri de Sanitat estableix que cal guardar quarantena quan s’ha mantingut un contacte estret amb una persona que ha donat positiu en coronavirus des de 48 hores abans que iniciï símptomes, o des de 48 hores abans de la realització de la prova diagnòstica en asimptomàtics.

Es considera un contacte estret quan s’ha estat amb l’esmentada persona sense les mesures de protecció necessàries al mateix lloc a menys de 2 metres i durant més de 15 minuts.

Atès que Sánchez no és positiu en Covid, no és necessari activar aquest protocol sanitari per a la resta de membres del Govern central o altres persones amb qui el president hagi estat en contacte des de dilluns després de tornar de París.

El positiu de Macron en coronavirus s’ha fet públic quan Sánchez estava reunit a Moncloa amb el Comitè de seguiment del coronavirus; una reunió prevista en agenda i que havia començat a les 10.00 hores, amb el ministre de sanitat, Salvador Illa, i la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Carolina Darias.

Moncloa ha explicat que quan s’ha difós la notícia, s’ha interromput la reunió i s’han posat en marxa immediatament els protocols sanitaris que se segueixen a Espanya i que, en aquest cas, només incumbeixen al president Sánchez com a contacte directe de Macron.

D’aquesta manera, el president ja no ha acudit a l’acte que tenia previst a les 12.00 hora per inaugurar, al costat del rei Felip VI, una exposició sobre Manuel Azaña a la Biblioteca Nacional, i no participarà en cap altre acte ni reunió presencial d’aquí al 24 de desembre, quan es compliran deu dies des que va estar amb Màcron a París.

tracking