SEGRE

PROCÉS JUSTÍCIA

Puigdemont serà cap de llista de JxCat a les eleccions al Parlament

Serà una candidatura simbòlica i Borràs seguirà sent la candidata presidenciable || Moncloa critica el biaix polític dels informes de la Fiscalia sobre els indults

Carles Puigdemont i Laura Borràs, durant una trobada a Waterloo a començaments de desembre.

Carles Puigdemont i Laura Borràs, durant una trobada a Waterloo a començaments de desembre.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Carles Puigdemont encapçalarà finalment la llista de JxCat per Barcelona a les eleccions al Parlament del proper 14 de febrer. No obstant, la seua candidatura serà simbòlica ja que no es postularà per ser investit president, sinó que aspira a ajudar que Laura Borràs, guanyadora de les primàries, es converteixi en “la primera presidenta de Catalunya”.

L’expresident, que va aprofitar una visita de Borràs a Waterloo per gravar un vídeo anunciant la seua decisió, ja havia avançat que no es presentaria com a candidat a president però sí que lideraria el projecte i participaria d’alguna manera a les eleccions.

El Suprem resoldrà en les properes setmanes el recurs de Ponsatí contra les seues ordres de detenció

Aquesta iniciativa es proposarà ara a l’executiva de JxCat i haurà de ser validada, cosa que previsiblement ocorrerà, per la militància del partit en la tercera fase de les primàries.

En l’enregistrament, Puigdemont va aprofitar també per explicar el projecte que la seua formació vol tirar endavant en aquesta nova legislatura i que passa per “complir el mandat que se’ns va demanar després de l’1-O”. Per la seua part, Borràs va assegurar que és un “privilegi” i alhora una “enorme responsabilitat” exercir de candidata efectiva en una llista liderada per Puigdemont.

En un altre ordre de coses, el ministre de l’Interior, Fernando Grande Marlaska, va criticar ahir els informes de la Fiscalia del Tribunal Suprem contrari als indults dels presos del

procés insinuant que aquests tenen un biaix polític. Per al titular d’Interior el fet que els informes arribin a advertir que els indults no poden utilitzar-se “com una moneda de canvi” per aconseguir “suports parlamentaris” està fora de lloc. “A mi, que soc jutge, m’agrada que els informes dins de l’àmbit del Poder Judicial, on es troba el Ministeri Fiscal, siguin informes tecnicojurídics, i els de Fiscalia també”, va asseverar.

El ministre de Consum, Alberto Garzón, va anar un pas més enllà i, encara que no va comentar els informes, va assegurar que “per resoldre el conflicte territorial és necessari fer política i dialogar” i va apuntar que “el fet” que els líders independentistes “estiguin a la presó obstaculitza les solucions”.

D’altra banda, el Tribunal Suprem va celebrar una vista per revisar el recurs d’apel·lació presentat per l’exconsellera Clara Ponsatí contra la decisió del jutge Pablo Llarena de mantenir les ordres estatal i europea de detenció contra ella i la sol·licitud a l’Eurocambra per suspendre-li la immunitat.

tracking