SEGRE

ESNOTICIA

L'1% de la població mundial ja s'ha encomanat de Covid en un any

La Generalitat diu que prendrà “les mesures que calgui” si les dades empitjoren

L’ús de les mascaretes és una cosa que s’ha tornat aquest any un hàbit a tot el planeta.

L’ús de les mascaretes és una cosa que s’ha tornat aquest any un hàbit a tot el planeta.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pandèmia va tancar el 2020 amb més de 82 milions de persones encomanades per Covid-19, l’u per cent de la població mundial, just quan es complia un any des que les autoritats xineses informessin l’Organització Mundial de la Salut (OMS) de l’aparició a la ciutat de Wuhan d’una malaltia pneumònica llavors desconeguda. Segons les dades de la universitat de medicina nord-americana Johns Hopkins (JHU), els contagiats per Covid-19 se situaven l’últim dia de l’any en els 82.709.354, mentre que el número de morts superava els 1,8 milions.

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, va assegurar ahir que el Govern català està disposat “a prendre les mesures que calgui si les dades epidemiològiques continuen empitjorant”. “No podem fer una altra cosa”, va afirmar, i va garantir ajuts econòmics. En un article publicat al web d’ERC va explicar que la comunitat científica és “clara” quan diu que la millor eina per frenar la tendència de contagis “sempre és la més dràstica” i va alertar que les mesures quirúrgiques aplicades “poden deixar de ser útils si les dades de contagis i hospitalitzacions empitjoren”. Va afegir que l’inici d’any “serà crucial” i que el Govern “valorarà totes les opcions, per difícils que siguin”.

Sinopharm i la subsidiària amb què desenvolupa aquesta vacuna, l’Institut de Productes Biològics de Pequín, van sol·licitar ahir mateix el vistiplau a l’Administració Nacional de Productes Mèdics després d’informar que la seua eficàcia era del 79,34 %, segons dades provisionals derivades de la fase 3 d’assajos clínics.

La Xina aprova comercialitzar la seua primera vacuna La Xina va atorgar dijous la primera autorització per a la comercialització d’una de les vacunes contra la Covid-19 desenvolupades al país, una de les dos candidates de la farmacèutica estatal Sinopharm, amb vistes a administrar-la de forma gratuïta als ciutadans del gegant asiàtic.

tracking