SEGRE

ESNOTICIA

Tot just s'han aplicat l'11,52 per cent de les vacunes rebudes a Espanya

Europa accelera l'anàlisi de la de Moderna davant la lentitud del procés a tota la UE || Els índexs de la pandèmia empitjoren a Catalunya i la resta de l'Estat

Tot just s'han aplicat l'11,52 per cent de les vacunes rebudes a Espanya

Tot just s'han aplicat l'11,52 per cent de les vacunes rebudes a EspanyaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, va precisar ahir que a Espanya s’havia vacunat un total de 82.834 persones, una xifra que representa a penes l’11,52 per cent de les dosis rebudes. Va confirmar que s’han rebut un total de 718.575 dosis de la vacuna de Pfizer, unes 360.000 ahir mateix. Després de la reunió del Consell Interterritorial de Salut, Illa va dir que havia arribat aquesta nova remesa de Pfizer –la tercera entrega, i la segona ja de forma regular–, però va demanar que aquesta última no es comptabilitzi per fer comparacions amb les vacunes ja administrades, ja que acaben de rebre’s. Tenint en compte aquesta petició d’Illa, el percentatge se situa en el 23,10.

Espanya rep cada setmana una remesa de 360.000 dosis, encara que en aquests primers set dies, que han coincidit amb els festius pel Nadal, la campanya de vacunació no s’ha desenvolupat amb la rapidesa prevista. De fet, Madrid, que es troba a la cua en taxa de vacunació, ho atribueix al personal que es troba de vacances nadalenques.

El ministre ha demanat prudència, ha reiterat la “voluntat de transparència” i ha subratllat que tampoc es tracta d’establir “un rànquing o una competència” perquè totes les comunitats “estan posant els recursos necessaris per administrar les dosis, d’una forma progressiva”. Astúries és la que ha administrat més vacunes de les que tenia disponibles (82%) i destaca Galícia, amb un 51%. A la cua hi ha Extremadura (7%), Madrid (6%) i Cantàbria (5%).

La campanya de vacunació a la Unió Europea està generant crítiques en diversos estats membres per l’escassetat de les dosis i la lentitud en l’administració, així com una creixent pressió sobre la Comissió Europea perquè acceleri el ritme de compres. A França, per exemple, en tot just una setmana només van rebre la primera dosi 516 persones, menys de la meitat que a la demarcació de Lleida. Aquest nerviosisme va portar ahir a una reunió extraordinària de l’Agència Europea del Medicament (EMA) per abordar l’autorització de la vacuna de la farmacèutica nord-americana Moderna.

Tot en un context de creixement de casos. Catalunya ha registrat fins ahir 406.443 casos confirmats acumulats de coronavirus –372.237 amb una prova PCR o test d’antígens–, 1.319 més que al recompte de diumenge. La velocitat de reproducció puja fins a 1,27 i el risc de rebrot arriba als 500 punts. El ministeri de Sanitat va notificar ahir 30.579 nous casos a l’Estat des de dijous, 4.420 l’últim dia, i 241 víctimes mortals.

Llibertat amb càrrecs per l’organització de la ‘rave’ de Llinars La jutge va deixar en llibertat els dos detinguts (un d’ells a la imatge) per organitzar la rave de Cap d’Any que es va celebrar durant 40 hores a Llinars de Vallès, encara que hauran de comparèixer periòdicament al jutjat per aquesta causa, oberta pels delictes de resistència a l’autoritat i desobediència. Tots dos van comparèixer davant la titular del jutjat d’instrucció número 1 de Granollers i van negar ser els organitzadors de la macrofesta. Per la seua part, el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, va dir, respecte al desallotjament de la rave, que “era imprescindible que es fes amb bona visibilitat”.

tracking