SEGRE

TRIBUNALS CAS VILLAREJO

Corinna assegura que els serveis secrets la van amenaçar per “ordres” de Joan Carles I

Diu que rebia trucades que li asseguraven que moriria com Lady Di, ja que “hi ha molts ponts entre Mònaco i Niça” || L'examant de l'ara rei emèrit testifica com a testimoni contra Villarejo

El polèmic excomissari José Manuel Villarejo, durant el judici d’ahir en contra seu.

El polèmic excomissari José Manuel Villarejo, durant el judici d’ahir en contra seu.TSJM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’examant del rei emèrit Joan Carles I, Corinna Larsen, va ratificar ahir durant la seua declaració com a testimoni al primer judici seguit contra el comissari jubilat i a la presó José Manuel Villarejo que la primavera del 2012 es va reunir a la seua habitació d’hotel a Londres amb el que era llavors cap del Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI), Félix Sanz Roldán, i que aquest la va amenaçar assenyalant-li que si no seguia “determinades instruccions”, ell no podria “assegurar” la seua seguretat física i la del seu fill.

En aquest sentit, Larsen va ressaltar que aquesta reunió es va produir després que així l’hi demanés el rei emèrit Joan Carles I i va explicar que en les seues comunicacions “sempre volien fer constar que el senyor Sanz Roldán rebia les ordres del rei Joan Carles I, que les rebia des de dalt”, va dir.

Segons Larsen, el rei emèrit li va explicar que els escorcolls eren per protegir-la dels paparazzis

D’altra banda, va recordar que també es va sentir amenaçada “com a ciutadana, com a persona normal i dona” quan les seues oficines i el seu apartament a Mònaco van ser escorcollades aquell mateix any per una empresa de seguretat contractada pels serveis d’intel·ligència espanyols. Sobre aquest fet, va assenyalar, va demanar explicacions a l’avui monarca emèrit i aquest li va dir que es tractava d’una operació per protegir-la dels paparazzis. Larsen, vestida de negre i a través de videoconferència des d’una seu judicial a Londres, va confirmar així les tesis de la defensa de Villarejo, per a qui es demanen dos anys de presó per presumptes delictes de calúmnies i denúncia falsa contra l’exdirector del CNI.

L’advocat de l’excomissari li va preguntar si havia tingut la sensació de ser “una ciutadana amenaçada per un cap d’Estat i pels serveis secrets i si això li va fer sentir por”, a la qual cosa l’empresària d’origen alemany va contestar afirmativament.

Va explicar que el mateix dia en què va mantenir la reunió amb Sanz Roldán va trobar a la casa familiar de Suïssa, a la qual va anar, una còpia d’un llibre que versava sobre la mort de Lady Diana i a més li van telefonar amb número ocult per transmetre-li que “hi havia molts túnels entre Mònaco i Niça”. A això es va sumar que es ratificava en la seua declaració jurada que va presentar prèviament a la causa i en la qual feia referència tant a les suposades amenaces de Sanz Roldán com al que va parlar a la reunió del 2015 amb Villarejo. Val a recordar que Villarejo s’asseu al banc dels acusats entre altres coses per haver dit a la televisió que Sanz Roldán va amenaçar Corinna.

Va negar qualsevol ànim d’injuriar el cap del CNI, assegurant que el seu únic propòsit al denunciar-lo era protegir els interessos institucionals d’Espanya, i va denunciar que, en canvi, ell sí que seria víctima d’una operació orquestrada per “aniquilar-lo”, suposadament, per Sanz Roldán.

D’altra banda, el seu empresonament l’any 2017 no ha estat impediment perquè continués traficant amb informació. Així, va arribar a oferir a canvi de deu milions d’euros proves que podrien “anul·lar el cas Pujol i el procés” segons consta en el sumari del cas Tándem, segons revela el rotatiu El Mundo.

L’excomissari: “El CNI va descartar un possible atemptat a Barcelona” José Manuel Villarejo va afirmar durant el judici que una font “molt important” va avisar del “possible risc” d’atemptat a Barcelona, “com va passar lamentablement després a la Rambla”, però el “CNI va dir que no era fiable perquè abans havia treballat per a ells però en realitat era un espia marroquí”.

tracking