SEGRE

La Lliga Democràtica presenta el primer recurs contra l'ajornament del 14 F

Considera que hi ha hagut un "abús de poder inacceptable"

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès.

La Lliga Democràtica presenta el primer recurs contra l'ajornament del 14 FEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Lliga Democràtica ha anunciat aquest dilluns la interposició d’un recurs contra l’ajornament de les eleccions que estaven convocades inicialment per al 14 de febrer i que el Govern ha decidit retardar fins el 30 de maig.

En un comunicat, la Lliga ha explicat que el seu comitè executiu va decidir dissabte passat recórrer el decret d’ajornament electoral aprovat divendres, que deixa sense efecte la celebració de les eleccions el 14 F.

Aquest dilluns a les 09.30 hores la Lliga, formació extraparlamentària del catalanisme moderat liderada per Astrid Barrio, ha presentat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) "dos escrits d’interposició d’un recurs contenciós administratiu pel procediment de protecció de drets fonamentals i un escrit d’interposició de recurs contenciós administratiu ordinari".

Segons la Lliga, hi ha hagut un "abús de poder inacceptable", ja que el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, "no té atribucions per deixar sense efecte una convocatòria electoral i molt menys per tornar a convocar eleccions quan consideri que es donen les circumstàncies oportunes".

"Resulta intolerable que qui ostenta el poder a Catalunya sigui incapaç de complir la legalitat i la manipuli a la seua conveniència, i per això la Lliga Democràtica reclama avui deixar sense efecte el decret de suspensió" de les eleccions i "exigeix que es duguin a terme amb les mesures sanitàries que el Govern, des de fa mesos, hauria d’haver previst", afegeix.

Divendres passat, Vox va anunciar que estudiaria la possibilitat de presentar recurs contra l’ajornament electoral, mentre que el PSC també sospesarà una impugnació si es "canvien les regles de joc" per al 30 de maig.

tracking