SEGRE

RÚSSIA REPRESSIÓ

Rússia deté l'opositor Navalni a l'aterrar de tornada a Moscou

Navalni va ser arrestat tot just trepitjar territori rus.

Navalni va ser arrestat tot just trepitjar territori rus.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder opositor rus, Aleksei Navalni, va ser detingut ahir a l’aeroport Internacional de Moscou-Vnúkovo, on va aterrar en un vol procedent d’Alemanya, on s’estava recuperant de l’enverinament que va patir l’any passat i del qual acusa les autoritats russes. “Agents de la policia de fronteres s’han emportat Aleksei sense donar cap motiu. No han permès al seu advocat anar amb ell”, va explicar la portaveu de Navalni, Kira Yarmish, a Twitter. “Desconeixem com està Aleksei, en quin estat es troba o on és”, va afegir.

En un primer moment l’entorn de Navalni havia informat que l’activista polític havia superat els controls policials sense més inconvenient. Tanmateix, alguns dels seus simpatitzants i fins i tot un dels col·laboradors més estrets havien estat detinguts. El polític es va acomiadar amb un petó de la seua esposa, Iúlia, amb la qual va tornar a Moscou.

“Puc dir-los que estic completament feliç d’haver tornat i que és el meu millor dia en els últims cinc mesos”, va afirmar poc abans de ser detingut.

tracking