SEGRE

POLÍTICA REPRESSIÓ

Rússia tanca a la presó Aleksei Navalni abans de dur-lo a judici

Després de tornar a Moscou diumenge

Navalni i la seua dona, a l’arribar a Moscou diumenge.

Navalni i la seua dona, a l’arribar a Moscou diumenge.REUTERS / REUTERS TV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder opositor rus Aleksei Navalni va ser empresonat ahir, menys de 24 hores després de tornar a Rússia, per un cas penal que els seus partidaris consideren fabricat pel president de Rússia, Vladímir Putin, que acusen d’ordenar el seu assassinat amb l’agent químic Novitxok.

“Aquesta banda de lladres que ha saquejat el país durant els últims 20 anys m’ha dit a la cara: (...) et vam intentar matar, no vas morir, que per a nosaltres va ser un insult, així que ara et tanquem”, va assegurar un desafiador Navalni a les xarxes socials. Val a dir que l’opositor rus ha viscut unes hores molt intenses des de la seua tornada a Moscou pocs mesos després de ser enverinat i estar a punt de morir.

Va ser capturat dissabte tot just va posar un peu a terra, va ser traslladat a comissaria i, ahir, en un judici llampec, va rebre 30 dies d’arrest administratiu.

Països veïns de Rússia com ara Letònia, Lituània i Estònia van reclamar a l’Alt Representant de la UE per a Política Exterior de la UE, Josep Borrell, que el bloc vagi més enllà i estudiï l’aplicació de noves sancions contra el govern de Vladímir Putin per la detenció de l’opositor Aleksei Navalni.

tracking