SEGRE

EUA CRISI POLÍTICA

Trump prepara un centenar d'indults al deixar la Casa Blanca

Només un dia abans que Joe Biden juri el càrrec com a president, segons la premsa || Temor per la seguretat al voltant del Capitoli amb detencions i falses alarmes

Vista dels preparatius per a la cerimònia d’investidura de Joe Biden davant del Capitoli.

Vista dels preparatius per a la cerimònia d’investidura de Joe Biden davant del Capitoli.EFE/JIM LO SCALZO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president dels Estats Units, Donald Trump, enllesteix una nova bateria de fins a cent indults que anunciarà avui dimarts, el seu últim dia complet com a mandatari, segons fonts citades per diversos mitjans i que recullen els detalls d’una reunió celebrada diumenge a la Casa Blanca.

Trump, que ja ha emès perdons per a diverses persones del seu entorn en aquests últims mesos, pensava espaiar els seus últims indults, però l’assalt al Capitoli del 6 de gener va trastocar els seus plans i ara preveu un únic lot que es farà públic en principi avui, segons va informar la CNN.

Les fonts consultades per aquesta cadena no preveuen que figuri al llistat el mateix Trump, que ha insinuat en diverses ocasions la possibilitat d’amnistiar-se a ell mateix per prevenció. El debat sobre l’autoindult ha tornat a estar d’actualitat al país americà després de l’assalt al Congrés, que ja ha valgut al president l’inici del seu segon judici polític o impeachment per “incitació a la insurrecció”.

Els seus assessors, tanmateix, creuen que Trump no farà aquest pas i fins i tot l’hi haurien desaconsellat davant de la possibilitat que, si ho fa, sembli culpable. Així mateix, diverses persones l’haurien exhortat a deixar fora dels últims indults persones que van participar en l’assalt al Capitoli durant la sessió per certificar els resultats de les eleccions que es van fer al novembre.

Demà dimecres prendrà possessió el vencedor dels comicis, el demòcrata Joe Biden. L’actual president, que ha denunciat de forma reiterada –i sense proves– frau electoral, no assistirà a la investidura del seu successor.

Ahir es va desencadenar l’alarma al Capitoli dels Estats Units després que es detectés un incendi a les proximitats, que aparentment va començar en un campament de persones sense sostre localitzat a la vora. D’altra banda, a Washington va ser detingut un home armat i que portava 500 carregadors.

L’FBI ha obert una investigació sobre la possible intenció d’una dona que va entrar el 6 de gener al despatx de la presidenta de la Cambra de Representants, Nancy Pelosi, durant l’assalt que hi va haver al Capitoli, de vendre el portàtil de Pelosi a Rússia.

tracking