SEGRE

TEMPORAL INDEMNITZACIONS

El Govern central declara zona catastròfica en vuit comunitats

Tercer mort pel fred a Barcelona

Molts carrers de Madrid continuen plens de neu i gel.

Molts carrers de Madrid continuen plens de neu i gel.EFE/FERNANDO VILLAR

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell de Ministres va aprovar ahir la declaració de zona catastròfica en vuit comunitats autònomes afectades pel temporal Filomena, segons que van indicar fonts governamentals. La declaració de zona afectada greument per una emergència de protecció civil –actual denominació de la zona catastròfica– afecta la Comunitat de Madrid, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Andalusia, Astúries, Aragó, la Rioja i Navarra, segons aquestes fonts.

L’Executiu espanyol va prendre aquesta mesura després d’una primera valoració dels danys, si bé es poden ampliar els territoris afectats segons avanci l’estudi d’aquests perjudicis. Tanmateix, la vicepresidenta quarta i ministra per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic, Teresa Ribera, va assegurar que el càlcul de 1.398 milions de l’ajuntament de Madrid sobre els danys que va causar el Filomena està “bastant desviat” respecte a les conseqüències d’altres fenòmens meteorològics recents.

D’altra banda, la Guàrdia Urbana de Barcelona va trobar sense vida un tercer sensesostre a Barcelona, deu dies després de la mort per hipotèrmia de dos persones que també dormien al carrer.

tracking