SEGRE

JUSTÍCIA CORRUPCIÓ

Urdangarin ja té el tercer grau i només haurà d'anar a dormir al centre social

Decisió del jutjat de vigilància penitenciària que el fiscal no recorre

Iñaki Urdangarin.

Iñaki Urdangarin.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat de vigilància penitenciària 1 de Castella i Lleó ha estimat el recurs d’Iñaki Urdangarin, que compleix condemna al Centre d’Inserció Social (CIS) d’Alcalá de Henares des de fa una setmana, i li ha concedit el tercer grau penitenciari. D’aquesta manera, podrà treballar fora de la presó i només haurà de tornar al centre per dormir entre setmana, ja que podrà disfrutar dels caps de setmana en llibertat.

El passat 30 de desembre Institucions Penitenciàries va acordar que el cunyat de Felip VI complís la resta de la seua condemna en un CIS, que pogués anar a casa un cap de setmana al mes i que treballés de dilluns a divendres com a voluntari. Tot això, sempre que se sotmetés al programa de reinserció per a condemnats per delictes econòmics. Es tractava d’un règim de semillibertat en aplicació de l’article 100.2 del Reglament Penitenciari, però se’l mantenia en segon grau.

Aquesta decisió va ser recorreguda pel reclús, a qui ara el jutge ha donat la raó i li ha atorgat el règim obert. En la seua resolució, es fa ressò dels arguments de la defensa, que entenia que la decisió d’Institucions Penitenciàries responia “a un mer model estereotipat”. Així, assenyala que altres acusats per la mateixa causa gaudeixen des de fa mesos de semillibertat. Aquesta decisió és ja ferma, atès que Fiscalia va decidir no recórrer-la.

tracking