SEGRE

ELECCIONS PREPARATIUS

Mascareta, gel i distància seran ingredients bàsics en uns comicis sense data definitiva

Equips de protecció individual per als membres de les meses per quan acudeixin a votar infectats i sospitosos || Tot en l'aire a l'espera que els tribunals decideixin si es vota o no d'aquí a vint dies

La presidenciable de JxCat, Laura Borràs, ahir, en un acte de precampanya a Vilafranca del Penedès.

La presidenciable de JxCat, Laura Borràs, ahir, en un acte de precampanya a Vilafranca del Penedès.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quan encara és una incògnita si Catalunya celebrarà les eleccions al Parlament el 14 de febrer o el 30 de maig, la maquinària electoral ja està a ple rendiment, amb els partits immersos en la precampanya i la Generalitat acabant de perfilar els protocols perquè, si així ho decideix el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, els ciutadans puguin acudir a les urnes amb seguretat en vint dies.

Precisament la garantia del dret a la salut provocarà que aquests comicis comptin amb uns ingredients inèdits fins al moment als col·legis electorals però que, en aquesta ocasió, i amb independència de la data en què finalment es voti, seran essencials per al bon funcionament de la jornada.

JxCat carrega contra Illa,

Així és que els ciutadans que acudeixin als centres de votació a exercir el sufragi hauran d’anar protegits amb una mascareta, també hauran de mantenir una distància de seguretat de metre i mig amb la resta de persones i hauran d’utilitzar gel hidroalcohòlic.

Igualment, la Generalitat recomana portar el vot preparat des de casa per a així evitar tocar superfícies. En cas que hi hagués cua per votar, els ciutadans hauran d’esperar fora dels col·legis, que seran desinfectats al llarg del dia en diverses ocasions. També s’habilitaran circuits de sentit únic perquè les persones no hagin de creuar-se, i els membres de les meses no tocaran el DNI dels electors. Les persones de les meses hauran estat sotmesos prèviament a un test d’antígens, una cosa que previsiblement aprovarà avui la conselleria de Salut en una reunió tècnica. A més, guardaran en tot moment la distància de metre i mig, i se’ls proporcionarà una pantalla facial, quatre mascaretes quirúrgiques i una FFP2, a més de gel hidroalcohòlic i guants per al moment del recompte. D’altra banda, també disposaran d’equips de protecció individual (epis) per quan acudeixin els infectats de Covid i els sospitosos d’estar-ho a votar. Aquest col·lectiu exercirà el sufragi de set a vuit del vespre, malgrat que les franges no són obligatòries i no passen d’una mera recomanació per a la jornada electoral.

tracking