SEGRE

Detinguts els pares d'una nena ferida en un accident perquè no anava en un seient infantil

Un cinturó de seguretat d'un cotxe.

Un cinturó de seguretat d'un cotxe.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Guàrdia Civil ha detingut els pares d’una nena que va resultar ferida greu en un accident de circulació i que pel que sembla no anava asseguda en un seient específic de retenció infantil.

L’accident es va produir a l’illa canària de La Palma en col·lidir de manera frontal dos vehicles, uns dels quals, de lloguer, anava ocupat per ambdós progenitors i la seua filla de dos anys, que estaven de vacances a l’illa.

Aquest delicte pot suposar, en consideració al risc creat i resultat produït, la pena de presó de sis mesos a dos anys i la privació del permís de conducció d’un a quatre anys als responsables, assenyala l’institut armat en un comunicat.

Els tres van ser evacuats a l’Hospital General de La Palma, mentre que el conductor de l’altre cotxe va resultar il·lès.

La nena va haver de ser traslladada finalment a un centre hospitalari de Tenerife, on va ser intervinguda quirúrgicament.

Una vegada que els agents de la Guàrdia Civil van iniciar la investigació van detectar que el Sistema de Retenció Infantil (SRI) on havia d’anar asseguda la nena no era utilitzat quan es va produir l’accident, pel que van sospitar que la menor anava asseguda al seient posterior esquerre, entre la seua mare i el cinturó de seguretat, conforme a les lesions exteriors que presentava.

La Guàrdia Civil va procedir a la detenció d’ambdós pares com a presumptes responsables de les lesions produïdes a la seua filla per imprudència greu.

Afegeix l’institut armat que la mare ha confirmat que va asseure la seua filla amb ella, posant-li per sobre el cinturó de seguretat, la qual cosa, segons la Guàrdia Civil, és "extremadament perillós".

tracking