SEGRE

INTERNACIONAL POLÍTICA

Més de 4.300 detinguts a Rússia per exigir l'alliberament de Navalni

Hi va haver concentracions a les principals ciutats del país || Els Estats Units tornen a condemnar les “tàctiques dures” de la policia russa contra els manifestants

Policies amb un dels manifestants que van ser detinguts ahir durant les protestes.

Policies amb un dels manifestants que van ser detinguts ahir durant les protestes.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 4.370 persones van ser detingudes ahir a Rússia durant les manifestacions per exigir l’alliberament de l’opositor Aleksei Navalni celebrades a les principals ciutats del país, segons el recompte de l’organització civil OVD. Navalni va ser arrestat fa dos setmanes quan va tornar d’Alemanya, on va passar cinc mesos convalescent al patir un enverinament. Entre els detinguts hi havia seixanta periodistes, segons el Sindicat de Periodistes de Rússia.

Moscou va ser la ciutat en la qual es van produir més arrestos, on l’OVD va comptabilitzar 1.357 detencions, seguida de Sant Petersburg, amb 950 persones; Krasnoiarsk, amb 194; Nijni Nóvgorod, amb 160; Tver, amb 124; Vladivostok, amb 122 detinguts; Novossibirsk, amb 103 detencions. Hi havia manifestacions convocades en més d’un centenar de ciutats, segons l’equip de Navalni.

Entre els arrestats hi havia seixanta periodistes i l’esposa de l’opositor de Vladímir Putin

La Defensora del Poble de Moscou, Tatiana Potiaeva, va confirmar només 120 arrestos i va destacar que tothom té dret a expressar lliurement la seua opinió, encara que “tot el que està fora de la llei és contraproduent”. A Moscou, la policia antiavalots va tancar el centre de la capital amb tanques per evitar la principal concentració de suport a Navalni. Tota la zona del Kremlin estava vedada i hi havia set estacions de metro tancades, segons va informar el departament de Transport de Moscou. L’objectiu era arribar a la seu del Servei Federal de Seguretat rus, a qui Navalni va acusar d’orquestrar el seu intent d’assassinat el mes d’agost passat amb l’agent Novitxok. Entre els detinguts a Moscou hi ha Iúlia Navàlnaia, dona de l’opositor Navalni, arrestada poc després de publicar una foto seua a Instagran en un carrer de la capital. Fa una setmana la mateixa Navàlnaia va ser detinguda en una altra protesta a favor del seu marit. També es va arrestar unes altres 3.700 persones.

En resposta a les detencions, el secretari d’Estat nord-americà, Anthony Blinken, va condemnar la duresa de la intervenció policial. “Els Estats Units condemnen l’ús persistent de tàctiques dures contra manifestants pacífics i periodistes per part de les autoritats russes per segona setmana consecutiva”, va apuntar Blinken a la xarxa social Twitter. “Insistim a demanar a Rússia l’alliberament dels detinguts per exercir els seus Drets Humans, inclòs Aleksei Navalni”, va afegir el nou cap de la diplomàcia dels Estats Units d’Amèrica.

tracking