SEGRE

INFRAESTRUCTURES CORREDOR MEDITERRANI

Inaugurat un tram de l'AVE entre Madrid i Múrcia

La inversió és de gairebé 1.500 milions

Puig, Sánchez i Ábalos, ahir, durant la inauguració d’un tram de l’AVE entre Madrid i Múrcia.

Puig, Sánchez i Ábalos, ahir, durant la inauguració d’un tram de l’AVE entre Madrid i Múrcia.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, va presidir ahir la inauguració d’un tram de la línia d’alta velocitat entre Madrid i Múrcia, subratllant la necessitat de superar el model radial d’infraestructures.

Sánchez, acompanyat pel ministre de Transport, José Luis Ábalos, i el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, va destacar que el corredor mediterrani és una “oportunitat immillorable per enfortir el transport de mercaderies des dels ports fins als centres logístics, i per millorar la mobilitat en el conjunt de la xarxa d’infraestructures”. “Potenciarem els corredors en xarxa per millorar les sinergies”, va concloure.

El tram ferroviari d’alta velocitat que es va inaugurar ahir va des del municipi alacantí de Montfort fins a la ciutat de Múrcia, passant per les terminals d’Elx i Oriola, totes dos a la província d’Alacant.

La inversió per posar-lo en marxa ha estat de 1.494 milions d’euros i la circulació serà de tres trens diaris per sentit. Amb tot, Sánchez va reafirmar el “compromís” amb el corredor mediterrani i va qualificar de “política d’Estat” el seu impuls i execució.

tracking