SEGRE

Bárcenas: "Rajoy va destruir els papers de la caixa B sense saber que guardava còpia"

L'extresorer del PP explica que ha decidit col·laborar amb la justícia i confessa a Anticorrupció

L'extresorer del PP Luis Bárcenas al Congrés durant la seua compareixença en la comissió d'investigació del suposat finançament il·legal del PP.

L'extresorer del PP Luis Bárcenas al Congrés durant la seua compareixença en la comissió d'investigació del suposat finançament il·legal del PP.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’extresorer del PP Luis Bárcenas assegura en una carta remesa a la Fiscalia Anticorrupció que l’expresident del Govern espanyol i líder del PP Mariano Rajoy va destruir en una màquina "destructora de papers" la documentació que reflectia la comptabilitat en b del partit, sense saber que ell guardava còpia.

Així ho relata en aquesta carta, a què ha tingut accés Efe aquest dimecres, en la que narra que va conèixer que Rajoy havia destruït aquesta documentació quan ell li va mostrar al seu despatx el 2009 la còpia que conservava d’aquesta comptabilitat opaca i de la qual gran part, assegura, li va ser després sostreta de l’estudi de la seua dona quan ell va estar en presó preventiva. Un robatori que ara s’investiga a la peça Kitchen del cas Villarejo.

En aquesta mateixa missiva, remesa a la Fiscalia a cinc dies de començar judici per la caixa b del partit, Bárcenas explica que ha decidit col·laborar amb la justícia en constatar que "amb ingenuïtat" va donar per bona la promesa que se li va fer per part del partit, a través d’un mitjancer, que la seua dona, Rosalía Iglesias, no entraria a presó pel cas Gürtel, pel  qual  ambdós compleixen actualment condemna.

tracking